Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У Обреновцу поништен, а у Неготину, Сокобањи, Брусу, Куршумлији, Жабарима и Костолцу расписани конкурси за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 03. 2024.

Аутор: А.М. Извор: УНС

У Обреновцу поништен, а у Неготину, Сокобањи, Брусу, Куршумлији, Жабарима и Костолцу расписани конкурси за суфинансирање медија

Градска општина Обреновац поништила је Конкурс за суфинансирање медијских пројеката који је расписала 8. фебруара. Веће градске општине Обреновац донело је Одлуку о обустављању Конкурсног поступка за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у области јавног информисања намењених телевизији, као и за суфинансирање садржаја у штампаним, онлајн медијима и за радио.

Иначе, Обреновац је за медије издвојио 7 милиона 350 хиљада динара. Укупан износ средстава поделила је на два дела, тако што је за телевизијске садржаје било опредељено 5 милиона 25 хиљада, а за штампане, онлајн и радијске садржаје 2 милиона 325 хиљада динара.

Одлуку да поништи Конкурс Веће градске општине Обреновац донело је на седници одржаној 14. марта и не садржи образложење.

Међу општинама које су расписале конкурсе, највише новца опредељено је из буџета Општине Неготин – 9 милиона 975 хиљада динара. Најнижи износ средстава  по пројекту је 100 хиљада, а највиши 4 милиона динара.

Сокобања је ове године за медије издвојила 9 милиона 500  хиљада динара. Најнижи износ који се додељује по пројекту је 100 хиљада, а највиши је 3 милиона 500 хиљада динара.

У Брусу је за медије издвојено 4 милиона 200 хиљада динара, у Курушумлији 2 милиона 100 хиљада динара, у Жабарима милион, док је Костолац за медије определио 300 хиљада динара.

Најнижи износ за појединачне пројекте у Брусу је 50 хиљада, а највиши је 4 милиона.

У Куршумлији, по пројекту, биће додељено најмање 50 хиљада, а највише милион 200 хиљада динара.

И у Жабарима је најнижи износ по пројекту 50 хиљада, док је највиши 400 хиљада динара.

Костолац ће доделити најмање 20 хиљада, а највише 150 хиљада динара, за појединачне пројекте.

Више информација о конкурсима објаљено је у рубрици „Медијски конкурси“ на сајту Удружења новинара Србије (УНС) и на званичним сајтовима ових општина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси