Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС позван да се придружи Савезу за медијску сарадњу пројекта „Појас и пут“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 03. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

УНС позван да се придружи Савезу за медијску сарадњу пројекта „Појас и пут“

Удружење новинара Србије (УНС) је данас позвано да буде друга медијска организација из Србије која је члан Савеза за медијску сарадњу у оквиру пројекта „Појас и пут“. Позив је генералном секретару УНС-а Нину Брајовићу уручио заменик уредника листа Жемин Жибао, Ванг Јибиао, који је са делегацијом кинеских новинара посетио данас ово Удружење.

Делегацију су осим господина Ванга, чинили и шеф сечуанског департмана Жемин Жибаоа Фан Џанг, заменик генералног директора за политику и културу овог листа Љу Вејтао, Ке Џунгђија из одељења за локалне вести, преводилац одељења за односе с јавношћу Ву Ђијањинг, као и два представника Амбасаде Народне Републике Кине у Београду.

Они су са генералним секретаром Удружења новинара Србије (УНС) Нином Брајовићем, новинаром Кинеске медијске групе и бившим потпредседником УНС-а Бранком Жујовићем и главном уредницом сајта УНС-а Кристином Ковач Настасић разговарали о јачању сарадње српских и кинеских медија.

Присутни кинески новинари понудили су подршку српским колегама које извештавају из Кине, а представнике УНС-а позвали су да присуствују самиту, који ће, у оквиру иницијативе „Појас и пут“, бити одржан у другој половини године.

Док су Ковач Настасић, Брајовић и Жујовић говорили о историјату и делатностима УНС-а, представници Жемин Жибаоа говорили су о платформама о историји ове медијске куће, али и о начинима на које преко различитих платформи новинари поменутог медија дистрибуирају садржај који су произвели.

Брајовић и Жујовић су подсетили на страдање кинеских новинара Шао Јунхуан, Су Синхгу и Џу Јинг за време НАТО бомбардовања Кинеске амбасаде у Београду. Представници УНС-а, додали су, сваку годишњицу убиства кинеских новинара обележавају полагањем венаца на место њиховог страдања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси