Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС позива новинаре да се придруже акцији ИФЈ-а за подршку палестинским колегама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 02. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС/ИФЈ

УНС позива новинаре да се придруже акцији ИФЈ-а за подршку палестинским колегама

Удружење новинара Србије (УНС) позива колеге да се придруже кампањи Међународне федерације новинара (ИФЈ) поводом обележавања Међународног дана подршке палестинским новинарима, 26. фебруара.

Кампања поздразумева објављивање порука солидарности у текстуалној, фото, видео и аудио форми. 

Колеге које желе да учествују, фотографије, текстове, аудио и видео записе подршке палестинским новинарима могу да шаљу на имејл адресу unsinfo1@uns.org.rs. За учешће у кампањи, новинари и медијски радници, поруке солидарности могу да објаве и на друштвеним мрежама уз означавање ИФЈ-а.

ИФЈ позива колеге и да донирају средства Фонду за безбедност ИФЈ како би новинарима и медијским радницима у Гази били обезбеђени шатори, храна, одећа, радна опрема и друге потрепштине.

“Ситуација у којој се налазе наше колеге у Гази је критична. Недостаје им све, а посебно најнужније - одећа, ћебад, шатори, храна, вода...”, наводе из ИФЈ-а.

Како се рат у Гази приближава петом месецу, ИФЈ, Федерација арапских новинара (ФАЈ) и многе медијске организације широм света покренуле су акције за подршку палестинским новинарима и медијским радницима.

Из ИФЈ-а истичу да је 100 новинара убијено за четири месеца и да овај масакр преставља велику трагедију.  

Из ИФЈ-а наводе да су посебно узнемирени због лошег међународног извештавања о сукобу, које је резултат искључивања светских медија из енклаве од стране Израела. 

“Заслужујемо да знамо шта се дешава у Гази. Ускраћивање права на извештавање представља гушење медијских слобода”, наводе из ИФЈ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси