Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Општина Свилајнац ускладила медијски конкурс са Правилником
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 02. 2024.

Аутор: А. Момчиловић Извор: УНС

Општина Свилајнац ускладила медијски конкурс са Правилником

Општина Свилајнац расписала је почетком фебруара конкурс за суфинансирање медијских пројеката за ову годину, а неколико дана касније, изменила је текст конкурса у делу који прописује која се документација подноси на конкурс, у складу са новим Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

У тексту конкурса који је објављен 9. фебруара Општина Свилајнац је, између осталог, као потребну документацију коју учесник конкурса треба да приложи, навела решења о регистрацији у Регистру привредних субјеката и Регистру медија, што је у каснијем тексту измењено и наведено да ова решења прикупља стручна служба по службеној дужности.

По службеној дужности, пише у изменама, прибавља се и дозвола за пружање медијских услуга која је издата у складу са Законом о електронским медијима.

Такође, као потребну документацију коју прилаже кандидат Општина Свилајнац је најпре навела и потписану изјаву учесника конкурса да у последњих годину дана немају изречене мере од стране државних органа, Регулаторног тела за елекронске медије (РЕМ) и Савета за штампу због кршења професионалних или етичких стандарда. У измењеном тексту конкурса наведено је да и овај доказ прикупља Свилајнац по службеној дужности.

За учешће на конкурсу за пројектно суфинансирање медија потребна је и потврда Народне банке да учесник нема евидентиране налоге у принудној наплати. Иако је првобитним текстом конкурса тражила да учесници прибаве и овај документ, у изменама Општина Свилајнац навела је да и овај доказ прибављају сами.

Из првобитно наведене неопходне документације Општина је уклонила и изјаву да подносиоцу пројекта раније нису додељена средства за исти садржај, као и изјаву да ли је за раније додељена средства поднео наративни и финансијски извештај.  

Општина је, у сладу са новим Правилником, као потребну документацију која се подноси на конкурс навела и одредбе о државној помоћи, као и потписану изјаву да произведени медијски садржај неће бити комерцијално експлоатисан.

Остали услови и начин пријаве остали су  непромењени, навели су из Општине Свилајнац.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси