Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одговор Драгану Ђиласу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 01. 2013.

Одговор Драгану Ђиласу

Поштовани господине Ђилас, Имам један предлог. Престаните да увлачите Удружење новинара Србије и мене лично у Ваше политичке игре. Плашите се да судије неће смети да пресуде у Вашу корист? Тражите кривца за накарадну реформу и престрашено правосуђе? Осврните се прво око себе. Ми тек што смо из затвора извукли колегу Ласла Шаша, ког је „реформисани“ судија осудио уз накарадно образложење да је недопустиво критиковати јавне личности. У новинарским редовима није мало жртава „реформисаног правосуђа“.

И УНС је, на жалост, једна од њих.


Не покушавајте, дакле, да на УНС сваљујете одговорност за последице политике Ваше или других странака. Ми већ испаштамо последице ваших политичких игара. Не покушавајте на нас да сваљујете одговорност за уређивачку политику Курира. Је ли УНС 2009. донео репресивни закон о медијима са намером да се обрачуна са Куриром, да би га потом ставио под своју контролу? Или је то чинила владајућа коалиција којој је Ваша странка била на челу? Док смо ми у УНС-у водили огорчену битку против тог неуставног и антиевропског закона.

Предлажем Вам нешто друго: да заједно прогласимо дисконтинуитет са политиком дисциплиновања и контроле медија. Можемо да почнемо већ сутра, на јавном слушању о медијским слободама у Скупштини Србије, заказаном за 13 сати. А неће Вас коштати ни динара.



Поздрав,

Љиљана Смајловић

Коментари (7)

Остави коментар
сре

30.01.

2013.

anja [нерегистровани] у 07:28

spor Đilas

i dalje ispirete mozak narodu nebitnim stvarima, niko se ljudi od vas ne bavi od čega i kako živimo. uhvatili ste se puteva i mostova kao da nam sve fabrike i prduzeća rade pa višaj novca ulažete u infrastrukturu. svi gledate kako da sebe stavite u prvi plan.

Одговори
уто

29.01.

2013.

Sladjana [нерегистровани] у 04:59

u kolo ste se uhvatili

Sve što je poštovana gospođa Smajlović rekla o stanju u medijima i krivcima za to stanje je potpuno tačno. Ipak, UNS se sam uključio u javnu odbranu Kurira i ne može da traži da prestane polemika. Sada gospođo Smajlović iskoristite ovu priliku da se popravi situacija, a to između ostalog znači, i da se uvedu osnovne moralne norme u izveštavanje medija, da se novinari pridržavaju Kodeksa, a da koriste argumente i pamet za kritiku, a ne pijačni žargon i uvrede. Profesionalna udruženja bi trebalo prva da reaguju na takva pisanja, a ne da čekaju sudske procese i onda svaljuju krivicu na "objekte pisanja".

Одговори
уто

29.01.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 00:55

napred Vucic i sloboda medija i novinara!

to je to! i dacic je branio novinare neuspesno nije cak ni imena i prezimena onih koji napadaju novinare rekao da ih neutralisemo na izborima nego ih je branio i njih tako a novinari u zatvor!

Одговори
пон

28.01.

2013.

Zeljko [нерегистровани] у 21:20

Novinari dežurni krivci

Za sve zakulisne radnje i igre medju političkim strankama, korupciju, kriminal, tajne veze i sastanke, održavanje veza sa kriminalcima i podzemljem zna se krivi su - novinari. Baviti se istraživačkim novinarstvom sada je, zavisno od suda, kažnjivo. Ili vas čeka zatvor ili uslovno ukidanje slobode ili, ako imate sreće ili ako je uz vas redakcija, oslobadjajuća presuda. Raditi u malom mestu i pisati pošteno, časno i objektivno je "nemoguća misija". Za 37 godina koliko se bavim ovim poslom 14 puta sam bio na sudu. Zadovoljstvo mi je što ni jednom nisam bio osudjen. Držao sam se novinarskog kodeksa da je istina iznad svega.

Одговори
пон

28.01.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 17:26

Proveriti pisanje Kurira

Ono sto mi gradjani cujemo na ulici,sedeljkama,poslu....jeste da je gdin Djilas tajkun nad tajkunima. Sta je bilo sa cenom mosta,kako je usao na imanje Kosutnjak i zaradjuje na VELIKOM BRATU,sta je sa medijskim agencijama koje drze sve najvece komitente te drugi niti mogu niti smeju da im se obrate,kako je bus plus dobio tender,kako pomaze jadne penzionere sa malim primanjima a oni imaju 15 god.staza u SRB a ostatak u nekoj zemlji EU ,ciji iznos penzije iznosi od 600-1200evra.Svi mi znamo bar jednog takvog samo gospodin Djilas ne zna.Zasto ne brine o onima koji su radili preko 35 god u Srbiji i doprinosili razvoju zemlje,a penzije su im 25000din.Dakle on stiti samo BOGATE !!!!

Одговори
пон

28.01.

2013.

anonymous nitavius [нерегистровани] у 14:04

BRAVO!!!

Apsolutno tacno katko i jasno receno sve sto je ovom gospodinu trebalo reci!

Одговори
пон

28.01.

2013.

Nepokorni [нерегистровани] у 08:54

To je to

Bravo predsednice, jer to je to. Kratko, čitko i jasno, a ko mu je kriv što ima čavku /čitaj-puter/ na glavi pa stalno viče -iš! On lično možda i nije uzimao procente za razne velegradaske projekte, ali jesu njegove firme, ili firme njegovih prijatelja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси