Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трећи пут продате „Недељне новине“ из Бачке Паланке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 10. 2023.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Трећи пут продате „Недељне новине“ из Бачке Паланке

Једини понуђач за куповину Недељних новина из Бачке Паланке била је фирма Премијус доо, која се бави грађевинарством.

Почетна цена за продају новина била је 14.057,40 евра.

Ове недељне новине две пута су прoдаване и обе пута су раскинути уговори, јер власници нису поштовали одредбе уговора.

Недељне новине из Бачке Паланке приватизоване су 2007. године на аукцији Миодрагу Никићу, члану конзорцијума Војводина инфо за нешто мање од осам милиона динара. Пошто купац није извршио своје обавезе,  приватизација је поништена. У августу 2015. године поново је оглашена продаја и за 34.000 евра купио их је Милојко Павловић. Отварању понуда није присуствовао купац, већ по његовом овлашћењу Срђан Вучуревић, један од бивших власника недељника, са којима је раскинута приватизација. 

После само годину дана, и ова приватизација је раскинута због неизмиривања обавеза.

Тренутно је у новинама троје запослених, од којих један новинар. Кажу да приходи од огласа једвна покривају зараде на нивоу минималца, а продаја новина иде слабо.

На питање УНС-а какве су намере нових власника, Данијела Падежанин, законски заступник „Премијуса“ одговорила је: „Не могу да дам баш тачну информацију, морам да видим са колегама шта ћемо и како ћемо“.

Упитана одакле грађевинска фирма у медијском послу, одговорила је контра-питањем „Зашто вас то занима?“. Додала је да је то њихова интерна ствар, да не желе још увек да дају било какве информације и захвалила се на разговору.

Фирма Премијус доо регистрована је 2017. године за специфичне грађевинске радове.

Фирма последњих године бележи финансијски успон. По подацима Агенције за привредне регистре, приходи у 2020. години били су нешто виши од 400 милиона динара, следеће године су дуплирани, а прошле године приходовали су више од 1,6 милијарди динара.

Ова фирма је у оквиру конзорцијума учествовала у изградњи стадиона и реконструкцији болнице у Лесковцу, обнови фасаде локалне самоуправе и реконструкцији породилишта у Сомбору, изградњи полицијске станице у Новом Саду, изградњи фекалне канализације у Оџацима, одржавању објеката ПИО фонда…

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси