Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  За пројектно суфинасирање медија у 2024. години 8 одсто више новца него ове године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 10. 2023.

Аутор: К. К. Н. Извор: УНС

За пројектно суфинасирање медија у 2024. години 8 одсто више новца него ове године

Министарству информисања и телекомуникација у 2024. години, за остваривање јавног интереса у области информисања, на располагању ће бити 352 милиона динара, предвиђено је предлогом буџета који је усвојила Влада Србије. То је 27 милиона више него што је за информисање било опредељено буџетом за ову годину.

У наредној години, по буџетским линијама 424 и 481, које се односе на пројектно суфинансирање, за пројекте производње медијских садржаја биће издвојено 230 милиона динара. За пројекте информисања грађана на територији АП Косово и Метохија на српском језику опредељено је 20 милиона динара, информисање припадника српског народа у земљама региона на српском језику 34.800.000 динара, информисање националних мањина на сопственом језику 49.200.000 динара, а информисање особа са инвалидитетом 18 милиона динара.

Подсетимо, по Закону о јавном информисању и медијима, за појединачна давања може се определити највише 5 одсто од укупних средстава за остваривање јавног интереса путем јавних конкурса.

Буџетом за 2023. годину, за остваривање јавног интереса у области информисања било је издвојено 325 милиона динара. Од тога је 310 милиона било опредељено за девет конкурса за суфинансирање медијских пројеката из области јавног информисања које је расписало Министарство.

У предлогу буџета за наредну годину, за подршку у раду установе за новинско - издавачке делатности „Панорама” предвиђено је 60.269.000 динара.

Такође, како се наводи у предлогу буџета, за финансирање основних делатности Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине” издвојено је 900 милиона динара, као и прошле године.

Занимљиво је да је за пројектно финансирање јавних сервиса за наредну годину одвојено 20.302.000 милиона динара, док је буџетом за ову годину за ове намене било опредељено чак 130.000.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси