Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Добитник три Пулицера даровао УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 12. 2012.

Добитник три Пулицера даровао УНС

Чувени амерички новинар и троструки добитник Пулицерове награде за истраживачко новинарство, Волт Богданић, уплатио је донацију од 4500 евра Удружењу новинара Србије (УНС) за подршку истраживачком новинарству у Србији. Образлажући одлуку да дарује УНС, познати новинар Њујорк тајмса поручио је: „Трагање за истином, без страха и уступака, морало би бити циљ свих новинара. Истраживачко новинарство битан је део тог трагања. Надам се да ће моја мала донација охрабрити агресивно и фер извештавање без каквог нема здраве демократије“.

Управа УНС-а одлучила је да цео износ донације уплати антикорупцијском сајту Пиштаљка, који је за врло кратко време постао препознатљив бренд истраживачког новинарства у целом региону. 

Коментари (5)

Остави коментар
пон

11.02.

2013.

Natasha Stojanovic [нерегистровани] у 17:15

Srbija

Kod nas se uvek zna ko ce da dobije nagradu. Tako da je suvisno i bilo sta komentarisati.

Одговори
уто

18.12.

2012.

Jelena [нерегистровани] у 02:16

Re:

Volta sam imala priliku da upoznam na jednom skupu u Washingtonu i sigurna sam da bi bio sokiran kad bi cuo ko je dobio novac koji je on donirao!!

Одговори
пон

17.12.

2012.

anonymous [нерегистровани] у 19:52

privatizacija

Pa ovo je čista privatizacija. Ljiljana Smajlović je dala novac svojim bivšim saradnicima iz Politike. Za koga oni duvaju u Pištaljku?

Одговори
пон

17.12.

2012.

Luka [нерегистровани] у 17:21

Re: !?

Da li je Udruženje novinara Srbije osnovalo žiri koji će se baviti dodelom ovih novčanih sredstava ili je ovo bila odluka predsednice UNS-a Ljiljane Smajlović? Koje kriterijume je ispunio sajt "Pištaljka" da bi ovu nagradu dobio i da nije možda bilo svrsishodnije i pre svega pravdenije raspisati konkurs na koji bi se javili novinari sa projektima?

Одговори
пет

14.12.

2012.

Dusko M. Petrovic [нерегистровани] у 17:37

Cestitka

Cestitam! Javio se covek mkoji je prepoznao znacaj Osisanog jeza sa slobodu stampe u Srbiji. Prenesite mu moje srdacne pozdrave. \

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси