Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Петар Поповић добитник Специјалне повеље УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 03. 2009.

Петар Поповић добитник Специјалне повеље УНС-а


Удружење новинара Србије са задовољством обавештава јавност да је добитник овогодишње Специјалне повеље УНС-а за новинарство без граница угледни српски новинар Петар Поповић.

Прве новинарске текстове објавио је у листу "Студент". Радио је затим у "Привредном прегледу", а најзначајнији допринос новинарству дао је на страницама "Политике" у протекле четири деценије.

Поповић је био специјални извештач "Политике" из Африке и дописник из Лондона и Москве.

У његовом вишедеценијском раду ниједна информација коју је објавио није демантована. Један је од врхунских познавалаца спољнополитичких прилика о чему редовно пише за "Политику" и НИН.

Објавио је три књиге: „Крај белачког Солзберија“, „Иди Амин“ и „Лондон за почетнике“.

Специјална повеља УНС-а биће уручена на свечаности поводом Дана новинара Србије, 27. марта 2009. године, која почиње у 11 сати, у великој сали Удружења новинара Србије, Ресавска 28/I.

Дан новинара Србије обележава се у спомен изласка првих новина на српском језику (14. марта, по старом календару, 1791. године).

Досадашњи добитници Специјалне повеље УНС-а су: Слободан Нешовић, Леон Давичо, Коста Христић, Небојша Јанковић, Дејан Лукић и Светлана Васовић Мекина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси