Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Жарко Ристић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 05. 2023.

Аутор: УНС/Медија центар "Железница Србије" Извор: УНС/Медија центар "Железница Србије"

Преминуо Жарко Ристић

Новинар и дугогодишњи члан Удружења новинара Србије (УНС) Жарко Ристић преминуо је 8. маја после дуге и тешке болести.

Жарко Ристић је рођен 1959. године у Постојни у Словенији, а животни и радни век је провео у Нишу. Ту је и завршио гимназију „Стеван Сремац“, а после и школу Југословенског института за новинарство.

Своје прве новинарске кораке је направио у нишким омладинским листовима и Радио Нишу. Више од шест година је радио као дописник „Борбе“ из Ниша, а од 1990. године је дописник информативног листа „Пруга“ у којем остаје до 2019. године када прелази у Медија центар „Инфраструктуре железнице Србије“.

Готово тридесет година, Ристић је извештавао о свим важним збивањима у Нишком железничком чвору. Железничари из Ниша, Зајечара, Лесковца и других места са јужне пруге га се радо сећају јер је стално био уз њих, пратећи не само рад него и живот железничких радника и њихових породица.

Стизао је свуда и на свако место, увек показујући своју ведру нарав.  Некада возом, а најчешће бициклом је стизао и до најудаљенијих кутака Нишког железничког чвора.

Ипак, Жарко Ристић није бележио само лепе тренутке на железници. Значајан је низ његових чланака и извештаја током бомбардовања 1999. године када је, не марећи за опасност, излазио на терен и радио свој новинарски посао. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси