Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ФПН: Професор Симеуновић није говорио у име Факултета, жалимо због бола који је нанет особама са аутизмом и њиховим породицама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 05. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

ФПН: Професор Симеуновић није говорио у име Факултета, жалимо због бола који је нанет особама са аутизмом и њиховим породицама

Управа Факултета политичких наука је у одговору на писмо Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, који је овај савез објавио на својој Фејсбук страници, изразио жаљење због бола који је иступом проф. др Драгана Симеуновића у Јутарњем дневнику РТС-а нанет особама са аутизмом и њиховим породицама.

„Дубоко верујемо да је у тешким и трагичним тренуцима који су претходних дана погодили наше друштво од пресудног значаја мерити сваку изговорену реч, а посебно уколико она погађа угрожене и маргинализоване групе, што особе са аутизмом недвосмислено јесу“, пише у одговору Управе Факултета.

Из Управе Факултета додају да професор Симеуновић није наступио у име Факултета политичких наука.

„Професори нашег Факултета баве се актуелним друштвеним питањима из најразличитијих научних, стручних, као и политичких углова. Иако их то чини честим саговорницима у медијима, ниједан коментар који наши наставници и сарадници упуте јавности не може се сматрати ставом Факултета“, наводе из Управе Факултета.

У одговору на писмо који је објавио Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом истиче се и да је рад са угроженим групама у језгру и бићу Факултета политичких наука.

„Желимо да подвучемо да смо упознали чланове колектива Факултета политичких наука са садржином вашег писма које је изазвало обиље туге. Наш Факултет деценијама настоји да негује и шири вредности хуманости, солидарности, умерености и толеранције. Рад са угроженим и маргинализованим појединцима и групама је у језгру и бићу наше институције“, наводи се у одговору Управе Факултета.  

О томе, како се додаје у одговору, сведоче студијски програми и професионалне активности професора и студената Одељења за социјалну политику и социјални рад и других департмана, али и уписна политика Факултета.

„Отуда сви осећамо посебну врсту тескобе када на наше основне вредности падне сенка или сумња“, додају из Управе Факултета.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси