Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинара телевизије Н1 Душана Млађеновића и његову породицу напао комшија, на Твитеру подршка за нападача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 05. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Новинара телевизије Н1 Душана Млађеновића и његову породицу напао комшија, на Твитеру подршка за нападача

Новинар телевизије Н1 Душан Млађеновић рекао је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да је јуче око два сата после подне њега и његову породицу напао комшија. Истакао је да овај напад нема везе са његовим новинарским радом, али да је у коментару испод Твитер објаве у којој је писао о овом инциденту корисник, уписан као Josphat Mbayan, подржао нападача и написао да би слично учинио да му је неко из Н1 комшија.

„Мора да је сазнао шта и где радиш. Није то бадава. Веруј ми да бих и ја слично да сте ми ти или неки твој колега комшије. Много сте нас задужили“, навела је ова особа.

Иначе, Млађеновића и његову породицу је јуче током усељења у стан комшија полио водом и претио им.

„Сишао је са спрата изнад и децу од шест година и две године полио кофом воде. Притом је викао да ће нам направити пакао од живота. Сазнали смо да већ годинама прави пакао људима у згради, да урла усред ноћи. Физички је напао једног комшију. Годинама институције не реагују“, написао је Млађеновић на свом Твитер профилу.

Млађеновић је УНС-у рекао да претећи коментар није, али да напад у згради јесте пријавио полицији.

 „Хвала полицајцима којима су били савршени, и који су пре три дана прошли трауму у школи коју ће и они носити цео живот. А да ли систем не заказује? Заказује и те како. Такве особе не смеју да буду без надзора, без контроле, јер сутра ко зна шта могу да ураде“, написао је.

Проблем је, истакао је Млађеновић, што ће овај човек након упозорења полиције бити одмах пуштен на слободу.

„И ако се понови, биће приведен. Да ли је то довољно? Није. Али је то заиста максимум који полиција може. Остали органи су сад на потезу. Плашим се да их неће бити“, написао је.

Подсетимо, Млађеновића је пре три године док је пролазио улицом са сином непозната особа узнемиравала и називала га „проданом душом“.

„Рекао ми је да ми је испало Ђиласових 100 евра, а затим ме питао како ме није срамота да радим у издајничком медију, да ли сам 'Шиптар' или 'балија', да смо продане душе и да треба да ме је срамота”, рекао је Млађеновић тада Удружењу новинара Србије, које је тражило да тужилаштво покрене поступак против особе која га је узнемиравала.

Млађеновић се на Твитеру осврнуо на овај догађај и истакао да је његов син већ доживео трауму.

„Данас треба детету да објашњавам да је комшија избацивао воду због 'поплаве'. Да се не би нахватао страха, и да га лажем да је викао јер је био љут због "поплаве". Све је толико погрешно и искривљено и не знам да ли ће икад бити исправљено“, написао је Млађеновић.

За УНС је додао да је овај инцидент имао везе са послом, али да јучерашњи напад нема. На тај случај је, како каже, подсетио због коментара у којима се подржавају напади на новинаре Н1.

„Напад од пре две године је имао везе са професиојом, али јучерашњи у згради нема. Ипак, читајући коментаре наишао сам и на ове којима се подржава напад. То није особа која има 50 или 60 пратилаца него више од 3000. Тражио сам од пратилаца да пријаве овај профил на Твитеру“, каже Млађеновић за УНС.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.05.

2023.

Razocarana [нерегистровани] у 13:13

Pomozite

Staro Sajmiste evo poceli rusiti na silu kao Sava malu

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси