Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС: Чланска карта почасног члана за Џулијана Асанжа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 04. 2023.

Аутор: А. М. Извор: УНС

УНС: Чланска карта почасног члана за Џулијана Асанжа

Удружење новинара Србије (УНС) је подржало иницијативу председника Италијанског синдиката новинара (ФНСИ) Виторија де Трапанија и Европске федерадије новинара (ЕФЈ) и прогласило новинара Џулијана Асанжа за почасног члана.

У Декларацији коју су данас у Риму прочитали представници ФНСИ-ja супрузи Џулијана Асанжа, Стели Морис, позивају се европске владе да активно раде на томе да обезбеде ослобађање Асанжа.

„Ми, доле потписани европски синдикати и удружења новинара, придружујемо се ИФЈ - у и позивамо америчку владу да одустане од свих оптужби против Џулијана Асанжа и дозволи му да се врати кући својој жени и деци", наводи се у Декларацији, коју потписује и УНС.

ФНСИ је Стели Асанж уручио чланску карту Џулијана Асанжа. Иначе, овај синдикат је покренуо целокупну иницијативу и први доделио почасно чланство Асанжу.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

30.04.

2023.

anonymous [нерегистровани] у 12:22

NEKA SE DIGNE NOVIRASKA EVROPA

Izvanredan potez UNS-a. Čestitke od njihovog višedecenijskog člana. Pčekivao sam da će se UNS oglasiti i povodom "naredbi" Ministartva spoljnih poslopva Ukrajine srpskim medijima kako da pišu.

Одговори
пет

28.04.

2023.

anonymous [нерегистровани] у 19:49

Sloboda za Asanža!

Drago mi je što je UNS, čiji sam član bila 35 godina, podržalo inicijativu da se Asanž proglasi počasnim članom EFJ. Posebno se nadam i želim da apel evropskim vladama urodi plodom i da se zauzmu za oslobođenje ovog hrabrog čoveka. Sloboda za Džulijana Asanža!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси