Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РТВ без нових садржаја независних продукција у првој половини године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 04. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

РТВ без нових садржаја независних продукција у првој половини године

Нових програмских садржаја независних продукција у првој половини године на Радио-телевизији Војводине неће бити због недостатка финансијских средстава, а нови конкурс за спољне продукције требало би да буде расписан на јесен, рекли су за сајт УНС-а из кабинета генералног директора РТВ-а.

„Услед недостатка финансијских средстава, одлучено је да се у првој половини текуће године не набављају нови програмски садржаји независне продукције. До новог конкурса, могу бити заступљени програми независних продукција који су већ изабрани на јавном конкурсу“, наводе из РТВ-а за УНС.

Из кабинета генералног директора РТВ-а додају да због нове програмске шеме конкурс планирају за јесен.

„Нови конкурс планирамо за јесен, за набавку нових програмских садржаја за потребе нове, јесење програмске шеме“, додали су.

УНС је осим РТВ-а, питао и Радио-телевизију Србије (РТС) због чега нису расписали конкурс за спољне продукције за ову годину и када ће то учинити, али одговор до данас нисмо добили.

Подсетимо, према Закону о јавним медијским сервисима, јавни сервис је дужан да обезбеди најмање 10 одсто годишњег програмског времена или 10 одсто годишњег буџета за независне продукције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси