Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула Љиљана Кецојевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 04. 2023.

Аутор: С.Ћ. Извор: УНС

Ин мемориам

Преминула Љиљана Кецојевић

Љиљана Љиља Кецојевић, дугогодишњи новинар Радио Ваљева, један од најугледнијих посленика „седме силе” у ваљевском крају и члан Удружења новинара Србије (УНС) преминула је 21. априла у свом граду, после краће болести.

Рођена је 1947. године у Новом Саду, Ваљевску гимназију завршила је 1966, а Факултет политичких наука у Београду, Одсек за новинарство, 1970. године. Од марта 1971. године све до пензионисања била је новинар Радио Ваљева, у време када је тај медиј имао велику редакцију и изузетну слушаност у ваљевском крају, а путем здружених радио станица Србије и у целој земљи. Била је уредник политичке и културне рубрике, низ година и заменик уредника програма и директорка Радио Ваљева, извесно време и вршилац тих дужности. Била је стални сарадник Календара „Колубара” и члан редакције Ревије „Колубара”. Добитник је многобројних награда за успешан новинарски рад, године 2005. додељена јој је годишња Награда општине Ваљево.

Била је изузетно посвећена новинарским послу, њени прилози и емисије били су врло слушани, уживала је велики углед и своје вишедеценијско искуство несебично преносила млађим колегама. Важила је за великог борца за лепо и културно Ваљево, изузетно је ценила уметност. Веома је волела свој град и није пристајала да мења место боравка, иако је из Радио Београда имала понуду да пређе у ту медијску кућу.

Љиљана Кецојевић сахрањена је на Новом гробљу у Ваљеву у кругу уже породице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси