Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Део зарада исплаћен, „Сомборске новине“ излазе са половичним бројем страна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 03. 2023.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Део зарада исплаћен, „Сомборске новине“ излазе са половичним бројем страна

Новинарима „Сомборских новина“ уплаћен је део заостале зараде за децембар, а делимична обустава рада се наставља јер се још чека на исплату јануарских зарада, рекла је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) новинарка ових новина Данијела Аксић Мирчета.

Нови број „Сомборских новина“ ће, како каже, сутра изаћи са огласима, читуљама, али и делом информативног саржаја који су припремали за случај да им заостале зараде буду у потпуности исплаћене.

Запосленима у сомборском недељнику је, каже Мирчета, уплаћена разлика за децембар прошле године, док зараду за јануар ове године нису добили. Тако ће и садржај, према њеним речима, уместо на предвиђене 32, изаћи на 16 страна.

Иначе, новинари „Сомборских новина“ настављају штрајк, а јутрос су покренули хуманитарну акцију, отварањем штанда за прикупљање новца за лечење Луке Милића.

„Без обзира на све проблеме који су нас снашли, колектив `Сомборских новина` одлучио је да овим малим гестом покуша да помогне онима који су у још тежој ситуацији од нас, а то су грађани Сомбора којима је потребна помоћ за лечење. Због тога смо организовали штанд за прикупљање помоћи Луки Милићу, којем су средства потребна за наставак лечења у земљи и иностранству“, каже Аксић Мирчета.

Прикупљени новац биће преусмерен фондацији „Буди хуман“, а редакција „Сомборских новина“ је позвала и све који не могу да дођу до штанда да пошаљу СМС поруку са бројем 831 на 3030.

Како је УНС писао, запослени у Сомборским новинама су ступили у штрајк јер им није исплаћен део зараде за децембар прошле и јануар ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси