Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Укупно 310 милиона динара за суфинансирање медијских пројеката на конкурсу Министарства информисања и телекомуникација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2023.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Укупно 310 милиона динара за суфинансирање медијских пројеката на конкурсу Министарства информисања и телекомуникација

Министарство информисања и телекомуникација расписало је девет конкурса за суфинансирање медијских пројеката за које је издвојено 310 милиона динара, што је исти износ као и прошле године. За разлику од 2022, ове године није расписан конкурс за медијски садржај у области културе, па су тим новцем увећана средства за осталих девет конкурса.

Расписани су конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио, телевизију, интернет, штампане медије и сервисе новинских агенција, за електронске медије чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, за садржај намењен особама са инвалидитетом, као и за пројекте за унапређивање професионалних и етичких стандарда.

Традиционално, расписан је и конкурс за производњу медијских садржаја на језицима националних мањина, као и конкурс суфинансирање производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона

Конкурси су отворени до 12. априла, а рок за пријаву за чланове комисија је 20 дана од дана расписивања конкурса.

Највеће повећање средстава у односу на прошлу годину је у Конкурсу за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима и унапређењу професионалих и етичких стандарда.Ове године за овај конкурс издвојено је 30 милиона, 12 милиона динара више него прошле године.

За штампане медије и сервисе новинских агенција издвојено је 42 милиона динара, седам милиона више него у 2022. години, а за телевизије 75 милиона, пет милиона више него лане. Буџет конкурса за интернет медије већи је за четири милиона у односу на прошлу годину и износи 34 милиона динара, колико је опредељено за радио, односно, два милиона више него прошле године.

За суфинансирање пројеката медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом издвојено је 15 милиона динара, за медијске садржаје на језицима националних мањина 41 милион, за пројекте намењене припадницима српског народа у земљама региона 29 милиона, а за медије који имају седиште на територији Косова и Метохије 10 милиона динара. Буџети ова четири конкурса су исти као и прошле године.

Одлуке о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси