Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Из Сомборских новина: Ако буде плата, биће и информативног садржаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 03. 2023.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Из Сомборских новина: Ако буде плата, биће и информативног садржаја

Штрајк запослених у Сомборским новинама се наставља, али новинари Сомборских припремају информативни садржај, који ће бити објављен само уколико им се исплате зараде за децембар прошле и јануар ове године. Новинарима су због овога издати и налози за рад.

Из редакције Сомборских новина УНС-у је речено да новинари прате дневне догађаје, а да ће текстове о њима објавити само уколико им се исплате зараде. У супортном, како наводе, у наредном броју ће бити само огласа и читуља. Иначе, рачун Сомборских новина је у блокади од 31. јануара ове године.

Власник Сомборских новина Срђан Вучуревић рекао је за сајт УНС-а да он никоме није наложио да ради, што су из редакције и потврдили. Додао је да ће запослени плате добити данас или сутра.

„Никог нисам контактирао од прошлог петка. Седамнаест година су редовно добијали плату. Месец и по касни плата. Добиће плату данас или сутра. Никог нисам звао. Био сам на састанку са њима прошле недеље и рекао сам лепо људима 'Ако вам донесем плату радите, а ако вам не донесем плату немојте да радите'“, рекао је.

Према ономе што је речено УНС-у, обе стране ће настојати да читаоци у петак имају у рукама нови број Сомборских новина у коме неће бити само читуља и огласа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси