Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бранка Јевтић уочи деветог рођендана Телевизије Ваљево Плус: Добра сарадња и улагање су кључ опстанка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 01. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Бранка Јевтић уочи деветог рођендана Телевизије Ваљево Плус: Добра сарадња и улагање су кључ опстанка

Телевизија Ваљево Плус сутра обележава девет година редовног емитовања. Директорка ове медијске куће Бранка Јевтић је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) рекла да су добра сарадња тима и улагање у знање били кључни за успешан рад.

Када је 2014. године почела да ради на телевизији Ваљево Плус, затекла је, како каже, савремено опремљену медијску кућу у којој су радили мотивисани млади новинари.

„Била сам најстарија и власник ме је звао јер је сматрао да је тој младој екипи потребан искусан новинар“, рекла је.

Није увек, како додаје, младим новинарима који су радили на Телевизији Ваљево Плус било лако да успоставе контакт са свим релевантним саговорницима.

„Требало је успоставити контакт са свима који су важни за информације. На основу свог искуства, имала сам те контакте. Младе колеге су тек улазиле у тај свет и била им је драгоцена свака помоћ. Оформили смо лепу и сложну екипу“, рекла је Јевтић.

Улагање у знање је, каже, било важно, јер би се без воље да сами уче све свело на аматерски рад.

Јутарњи програм, Ваљево данас, Разговор Плус и Плодови само су неке од емисија које се емитују годинама на овој телевизији.

Иако се почетак рада телевизије Ваљево Плус везује за 2014. годину, може се рећи да је ова медијска кућа имала два живота, дуга две деценије. Први сеже од 2002. године када је настала као јавно предузеће – Регионална телевизија Ваљево.

Ова телевизија је 2008. године добила локалну фреквенцију, а приватизована је две године касније. Тада је добила име као Телевизија Ваљево Плус. Приватизација је, међутим, раскинута, а из стечаја ју је, како каже Јевтић, купио садашњи власник Теодосије Крстић 2013. године.

Редовно емитовање програма кренуло је 2014. године.

„Финасирање локалних медија изузетно тешко. Радимо са пет запослених, два сниматеља и три новинара. У суштини, наши сниматељи су истовремено и монтажери и реализатори. Искуство и сложност тима нам омогућава да трајемо. А докле, видећемо“, рекла је Јевтић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси