Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС позива на предавање Бранка Станковића, телевизијског новинара који људима прилази срцем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 01. 2023.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

УНС позива на предавање Бранка Станковића, телевизијског новинара који људима прилази срцем

Награђивани телевизијски новинар Бранко Станковић одржаће предавање у Новинарској школи Удружења новинара Србије (УНС) у суботу, 14. јануара, које ће преко Зум платформе моћи да прате заинтересовани студенти, новинари и медијски радници.

Тема предавања је „Новинарство посвећено људима – документаристика и телевизијска репортажа“.

Заинтересовани за праћење предавања колеге Бранка Станковића треба да се пријаве на имејл адресу dragana.bjelica@uns.rs до петка, 13. јануара до 15 сати. У пријави за праћење предавања потребно је навести: име и презиме, контакт телефон и имејл адресу.  Пријављени ће потом добити линк за онлајн праћење предавања.

Предавање почиње у 10 сати и трајаће до 11.30 сати.

Емисија „Квадратура круга“, аутора и уредника Бранка Станковића, на програму Радио-телевизије Србија је пуних 20 година. Да је човек у средишту пажње овог новинара јасно је и из кратког описа емисије: „У математици, највећа загонетка је квадратура круга. У животу, то је човек“.

„Квадратура круга“, даљи је опис емисије по којој је Станковић препознатљив, бави се људима који су оставили траг више у односу на окружење: ствараоцима, иноваторима, креативним, талентованим, племенитим и необичним људима и њиховим судбинама.

Станковић је аутор мноштва документарних емисија, више од 30 документарних филмова, две драме које су екранизоване на РТС-у и књиге „Квадратура круга“. Награђиван је за филмско и телевизијско стваралаштво.

Добитник је УНС-ових награда за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“ и „Лаза Костић“ за репортажу „Дубина злочина“. Станковићу је припала и награда за новинарску храброст „Милан Пантић“.

Бранко Станковић је рођен 10. јула 1962. године у Ужицу. Као студент је био сарадник Радио Ужица и листа „Вести“. Радио је као дописник РТС-а за ужички регион. Од 2009. године живи и ради у Београду.

Ожењен је новинарком Славком и има ћерку Ивану. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси