Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас отварање изложбе Press Photo Србија 2012
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 10. 2012.

Извор: УНС

Данас отварање изложбе Press Photo Србија 2012

У Дому омладине, Македонска 22 данас ће од 19 сати бити свечано отворена изложба најбољих фотографија са овогодишњег конкурса Press Photo Србија.

 

Главну награду „НС Плакат” у вредности од 1.000 евра жири је једногласно доделио Марку Рисовићу за фотографију „Источно од раја”.

– Награда за фотографију године традиционално се додељује за рад који је репрезентација најважније медијске приче године. Међутим, ове године, жири није могао да се определи за један догађај који је био најважнији. Уместо тога, трагали смо за фотографом који је приказао ауторски печат, интимност и осећајност. Историја фотографије је више пута доказала да је приказ једноставности свакодневног живота често најснажнији облик изражавања. Марко Рисовић је успео да уочи и дочара поезију једног таквог момента, тако да заслужује ову награду – рекао је Питер ван Агтмаел. 

На овогодишњи конкурс у организацији Центра за развој фотографије пристигло је више од 1.500 радова, а жири је изабрао најбоље у девет категорија: главна награда, блиц вест, блиц вест репортажа, људи репортажа, околина репортажа, портрет, портрет репортажа, спорт репортажа и арт репортажа.

ОСТАЛЕ НАГРАДЕ ПО КАТЕГОРИЈАМА:
Блиц вест - Oksana Krutenyuk
Блиц вест репортажа - Милош Бичански
Људи репортажа - Немања Јовановић
Околина репортажа - Саша Чолић
Портрет - Марко Ђурица
Портрет репортажа - Немања Јовановић
Спорт репортажа - Марко Рисовић
Арт репортажа - Небојша Марковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси