Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Оливера Владковић у УНС-у разговарала са Нином Брајовићем о проблемима ОК радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Оливера Владковић у УНС-у разговарала са Нином Брајовићем о проблемима ОК радија

Уредница ОК радија Оливера Владковић је са генералним секретаром Удружења новинара Србије (УНС) Нином Брајовићем у УНС-у разговарала о претњама које је добијала, нелегалном објекту крај зграде ОК радија, зазиђивању прозора и уништавању просторија ове медијске куће као и о судским поступцима у вези с тим.

„Удружење новинара Србије је 8. јула детаљно обавестило Сектор за инспекцијски надзор Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре о случају нелегалне градње и зазиђивања прозора редакције ОК радија и тражило одговор на питање ‘Шта следи уколико се ниједна фирма у Врању не пријави на нови позив за рушење нелегалног објекта крај ОК радија?‘ Нажалост, одговор још увек нисмо добили“, истакао је Брајовић.

Оливера Владковић је рекла да јој у скорије време нису стизале претње и да се осећа безбедно, јер Дејан Николић Кантар није на слободи. Оливера Владковић ће као оштећена страна бити саслушана на суду средином августа због материјалне штете која је нанета ОК радију.

На сајту УНС-а је 16. јуна објављен текст о томе да су представници Сталне радне групе за безбедност новинара посетили ОК радио, након што су просторије ове медијске куће испрскане фарбом, а прозори на њој зазидани. Сем тога, у тексту је писано о претњама са којима се Оливера Владковић суочавала, јер је одбила да потпише сагласност за изградњу нелегалног објекта уз зграду ОК радија.

Нелегални објекат је требало да буде срушен 29. јуна, али је фирма „Полет“, која је требало да изврши решење грађевинске инспекције, дан раније послала обавештење да је „спречена да приступи рушењу“. Након тога, на нови тендер се није јавила ниједна фирма која би уклонила нелегални објекат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси