Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Представници УНС-а са председником Општине Гроцка разговарали о нападу на Маторчевића и условима за рад медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Представници УНС-а са председником Општине Гроцка разговарали о нападу на Маторчевића и условима за рад медија

Председник Општине Гроцка Драган Пантелић разговарао је данас са представницима Удружења новинара Србије (УНС), чланом Управе Душаном Албијанићем и генералним секретаром Нином Брајовићем и уредником портала Жиг инфо Жељком Маторчевићем о случају напада у ком је Маторчевићу разбијена јагодична кост, а нападачи остали неоткривени.

Такође, речи је било о условима за рад медија и могућности да се медијски конкурс издвоји и распише независно од конкурса за пројекте из области културе, уметности и спорта.

Председник Општине Гроцка одазвао се позиву УНС-а на разговор и рекао да ће учинити све да побољша услове за рад редакције Жиг инфо и осталих медија.

Представници УНС-а навели су да је обнављање истраге о пребијању Маторчевића и откривање нападача нешто за шта ће се залагати и у оквиру Радне групе за безбедност и заштиту новинара, као и Сталне радне групе за безбедност новинара. 

Маторчевића је 9. октобра 2018. године напао мушкарац који га је прво ударио песницом у лице, а затим шутирао док се налазио на земљи. Због сломљене јагодичне кости уредник Жиг инфа провео је недељу дана у болници.

Два месеца након пребијања Маторчевића запаљена је кућа Милану Јовановићу, сараднику Жиг инфа. Судски поступак је враћен на првостепено суђење након што је Апелациони суд укинуо пресуду којом је као налогодавац некадашњи председник општине Гроцка и функционер Српске напредне странке, Драгољуб Симоновић, осуђен на четири године и три месеца затвора. Поново се суди и оптуженом за извршење Александру Маринковићу, који је у бекству, као и Владимиру Михаиловићу, који се терети да је посредовао у проналажењу извршиоца.

У разговору су учествовале и Драгана Бјелица, која је једна од две представнице УНС-а у Сталној радној групи за безбедност новинара и Драгана Маторчевић, сарадница Жиг инфа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси