Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Кандидат УНС-а Љубиша Обрадовић повукао се из комисије за оцену пројеката у Крагујевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 03. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Кандидат УНС-а Љубиша Обрадовић повукао се из комисије за оцену пројеката у Крагујевцу

Представник Удружења новинара Србије Љубиша Обрадовић повукао се из састава комисије за оцену медијских пројеката у Крагујевцу јер су од три именована члана, два из Друштва новинара Ниша – један званично као представник ДНН-а, а други као независни стручњак, а иначе члан Управног одбора овог удружења.

Како је навео у својој оставци на место члана комисије, није успео да утврди „суштинску повезаност Друштва новинара Ниша са медијском сценом у Крагујевцу, нити могућност да два представника тог удружења, у трочланој комисији, процењују шта је јавни интерес Крагујевчана, без обзира на њихову добру вољу“.

Обрадовић каже да не доводи у сумњу добру намеру градске администрације да, после вишегодишње паузе, распише и реализује конкурс за суфинансирање медијских пројеката у Крагујевцу, као ни правно-формaлну исправност процедуре избора Комисије за оцену приспелих пројеката, али да из наведених разлога није у стању да прихвати место члана Комисије.

У Решењу о именовању комисије за оцену пројеката из области јавног инфрмисања у Крагујевцу, осим Обрадовића, стоји да су изабрани чланови „Александар Станојевић из Ниша кога је предложило Друштво новинара Ниша и Миодраг Миљковић из Ниша, независни стручњак за медије“.

Град Крагујевац је, подсетимо, крајем јануара први пут после шест година расписао конкурс за суфинансирање пројеката од јавног интереса у области информисања, за шта је определио 10 милиона динара.

Љубиша Обрадовић од 1979. радио је као новинар листа "Светлост" и Радио Крагујевца. Од 1996. године уређивао је (и радио као вебмастер) сајт недељника "Независна Светлост", а до краја 2005. године радио је као политички коментатор овог недељника.

Текстове је повремено објављивао и у НИН-у, часопису "Transition", а од децембра 2004. године хонорано је радио за Информативни програм РТС-а. Извештавао три године са суђења у ICTY из Хага.

Децембра 2005. године именован је за главног и одговорног уредника ЈП РТК (ТВ Крагујевац).

Од 1. маја 2008. године до 31. октобра 2018. био је одговорни уредник Интернет портала РТС-а.

Живи и ради као фриленсер у Крагујевцу.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

09.03.

2021.

Микола [нерегистровани] у 15:22

Љубиша није фриленсер већ пензионер

Информација би требало да буде тачна, правовремена и- потпуна. Набрајању функција и послова које је Љубиша Обрадовић обављао, недостаје кључна ствар: Љубиша је од 31. октобра 2018. године пензионер. Пошто је напунио 65 година живота, по сили закона му је престао радни однос у РТС, где је читаву деценију био уредник интернет портала те телевизије, У тексту, међутим, наводите да Обрадовић ради као фриленсер. Узгред, није лоше бити пензионер, посебно је добро ако новинар доживи пензију и Љубиши Обрадовићу желимо да је дуго година у здрављу користи. Али, зашто избегавате да наведете да је пензионисани уредник РТС био изабран у Комисију града Крагујевца за избор медијских пројеката који ће се финансирати из буџета?

Одговори
уто

09.03.

2021.

Mikaina [нерегистровани] у 14:36

Mića

Bravo! Kapa dole! Dokle Miodrag Mića Miljković?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси