Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пријављивање за једнодневне радионице УНС-а и Медиа Арт-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 06. 2012.

Извор: УНС

Пријављивање за једнодневне радионице УНС-а и Медиа Арт-а

Удружење новинара Србије и Медиа Арт настављају серију једнодневних радионица намењених новинарима.

Радионице ће бити одржане у Београду и Новом Саду и моћи ће да се прате он лајн (уз активно учешће преко скајпа).

На радионици “Култура говора на радију и телевизији” коју води Снежана Живковић полазници ће кроз вежбе учити о језику и говору, акцентима у српском књижевном говору и дикцију. Полазници ће читати, снимати и анализирати текстове, учећи и коригујући своје понашање пред камером и микрофоном.

Радионицу “Дописник из унутрашњости” водиће Слободан Раковић. Полазници ће проћи све фазе рада од самосталног избора теме,  провере информација, извештавања у ванредним ситуацијама до самосталног коришћења технике.

На радионици  „Креирање визуелног идентитета“ коју води Лидија Видмар полазници ће учити о примењеној естетици, естетским критеријумима и њиховој примењивости на телевизији  као и  креирању властитог идентитета (фризура, шминка, одећа, накит, детаљи).

Радионицу „Увод у ТВ писање“ водиће др Даница Аћимовић а полазници ће стећи знања о томе шта је ТВ сценарио, о елементима и форматима сценарија, начину на који се чињенице, мисли и осећања преводе на језик слике и звука.

Осим ових, у припреми су и радионица о савлађивању треме у јавном наступу и методама савлађивања стреса у живом програму.

Термини и места радионица биће саопштени накнадно. Планиране су у септембру, а уколико кандидати буду заинтересовани организоваћемо их и раније. Више информација и пријаве на 021 427 462, 064 18 10 376, мејлом на tanja.prodanov@mediart.org

Сви заинтересовани који се пријаве до 15. јуна имаће 30%, за пријаву до 15. јула 20% и за пријаву до 15. августа 10% попуста.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси