Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Србијашуме донирале грађу за кућу Пере Тодоровића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 04. 2012.

Србијашуме донирале грађу за кућу Пере Тодоровића

Јавно предузеће "Србијашуме" донирало је 25 кубика дрвне грађе за изградњу спомен-куће познатог новинара и писца Пере Тодоровића у Водицама код Смедеревске Паланке.

За подизање кровне конструкције биће искоришћено 10 кубика грађе, а остатак за израду врата, прозора, подова, таванског и других делова ентеријера аутентичног изгледа.

Дрвна грађа ће у село Водице бити транспортована са Голије која је још увек покривена снегом због чега ће, према речима Миће Загорчића, председника Завичајно туристичког удружења „Видовача’’, транспорт бити одложен за двадесетак дана.

„Чим буде стигла грађа израдња ће бити настављена. Очекујемо да у току лета буде подигнут кров а до зиме постављена столарија. Након тога остали би само ситнији радови’’, рекао је Мића Загорчић.

До сада су захваљујући акцији коју су 2008. године заједнички покренули Удружење новинара Србије, општина Смедеревска Паланка и Завичајно туристичко удружење Видовача подигнута два нивоа спомен-куће. Акцији су се до сада одазвали бројни донатори међу којима су Холцим, Лафарж, Потисје Кањижа, Игма и архитектонски биро Кућа.

Спомен кућа ће служити као завичајна библиотека, простор за етно изложбе и седиште Завичајног друштва "Видовача". Такође, ово ће бити место одржавања новинарских скупова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси