Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Георгиев утврдио да УНС има 10 до 15 новинара и најавио њихов одлазак наредних дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 10. 2020.

Извор: УНС

Георгиев утврдио да УНС има 10 до 15 новинара и најавио њихов одлазак наредних дана

Директор Њузмакс Адрије, једног од медија у власништву Јунајтед групе, Слободан Георгиев изјавио је да у Удружењу новинара Србије нема новинара, осим „оних 10 до 15 који који ће и сами отићи наредних дана“.

- Удружење „новинара" РТС-а и РТВ-а Да буде јасно А где су тамо новинари? Осим оних 10 15 који ће сами отићи наредних дана? Дакле Објасните своју улогу у 90им Објасните своју улогу данас Вратите имовину која припада новинарима, написао је у твиту Георгиев.

Пар сати после твита директора Њузмакс Адрије, уредница програма тог медија Јелена Обућина обавестила је Управу УНС-а да подноси оставку на место у Управи удружења и да иступа из чланства. Она није потписала писмо директора, уредника и новинара Нове С и Њузмакса против УНС-а.

Програмски директор телевизије Н1 Југослав Ћосић на Твитеру је коментарисао то што је Јелена Обућина поднела оставку на место у Управи УНС-а и иступила из чланства. „Сад би било фер и поштено да Владимир Радомировић и Љиљана Смајловић свим члановима УНС-а објасне разлоге за напад и кампању против Н1“, написао је Ћосић.

Имејл Обућине члановима Управе УНС-а гласио је: „Поштовани чланови управе, подносим оставку на место члана Управе. Истовремено иступам из удружења.  Пуно среће на путу који сте изабрали. Свако добро“.

Председник УНС-а Владимир Радомировић одговорио је новинарки да му је жао због њене одлуке и да је стекао утисак да је под великим притиском власника и директора.

„Поштована Јелена, жао ми је због твоје одлуке. Не могу да се отмем утиску да си под великим притиском власника и директора. И даље у сваком тренутку можеш рачунати на подршку Удружења. А пут који смо изабрали кад смо почели да се бавимо новинарством јесте да проверавамо информације, да се не сврставамо на било коју политичку страну и да не дозволимо да власници медија или било ко други са довољно новца или моћи утиче на наше извештавање, као и на рад Удружења. Хвала ти на досадашњем ангажману. Пуно среће у даљем раду и животу. Влада“, одговорио јој је председник УНС-а.

У одговору уредници програма Њузмакс Адрије члан Управе УНС-а Предраг Аздејковић истиче да је „дискриминација на основу чланства у организацијама забрањена законом“.

„Поштована, трепните два пута ако трпите притисак на послу због чланства у УНС-у како бисмо Вам помогли. Дискриминација на основу чланства у организацијама је забрањена законом. Поздрав, Предраг“, стоји у одговору главног уредника магазина „Оптимист“ Аздејковића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси