Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањен колега Родољуб-Роде Стојковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 02. 2012.

Сахрањен колега Родољуб-Роде Стојковић

Новинар Радољуб Стојковић преминуо је у Лесковцу у 71. години живота и сахрањен на Светоилијском гробљу. Цео радни век, иако тежак инвалид, посветио је Радио Лесковцу, где је радио као новинар и дугогодишњи уредник бројних информативних и других емисија.

Завршио је Факултет драмских уметности у Београду, али му је новинарство било основна професија.

У Радио Лесковцу је деценијама, готово од првих година те медијске куће, словио за једног од најбољих новинара и правих учитеља новинарства.

Његове емисије о „малим, обичним људима“, проглашаване су за праве подухвате у жестокој конкуренцији радио станица широм Србије. Издвајао се јасним, продорним, радијским гласом и ставом који је привлачио слушаоце.

Родољуб Стојковић био је изузетно активан у раду Удружења новинара Лесковца где је дао велики допринос афирмацији новинарске професије и школовању младих новинара, које је уводио у свет радијског заната.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси