Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бујошевић, Јовићевићева, Вељковић, Паликућа и Рајковић у трци за генералног директора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 09. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бујошевић, Јовићевићева, Вељковић, Паликућа и Рајковић у трци за генералног директора РТС-а

Управни одбор усвојио је пријаве Драгана Бујошевића, актуелног вршиоца дужности генералног директора, новинарке РТС-а Оливере Јовићевић, једног од заштитних лица Београдске хронике Владимира Паликуће, генералног секретарa РТС-а Станиславa Вељковића и бившег члана Савета РЕМ-а Милоша Рајковића за генералног директора Радио-телевизије Србије.

На данашњој седници, Управни одбор РТС-а констатовао је да од 12 пристиглих пријава ових пет кандидата правно-формално испуњавају услове конкурса за директора јавног сервиса.

Чак четири усвојене кандидатуре долазе из јавног сервиса - Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а од 2015. године, Оливера Јовићевић, ауторка емисије „Упитник“, Владимир Паликућа, уредник Јутарњег програма РТС-а и Станислав Вељковић, који је 35 година у јавном сервису био на десет различитих позиција.

Пријаве које нису испуниле услове конкурса су Будимира Марковића, Ђуре Мрђе, Светислава Недељковића, Владана Ракића, Милене Вучетић, Слободана Орлића, као и пријава Александра Вучића коју је, како је раније у медијама најавио, Креативни тим Покрета за преокрет доставио Управном одбору.

Председник Управног одбора РТС-а Владимир Вулетић пре отварања 55. седнице овог тела истакао је да пристигле пријаве на конкурс морају да буду потписане, да нема накнадних допуна пријава, као и да је ово формалан корак у избору првог човека јавног сервиса. „На нама је огромна одговорност да изаберемо особу која ће бити достојна да води РТС. Очи домаће и међународне јавности упрте су у нас“, рекао је Вулетић.

Он је најавио је да следећег уторка на затвореној седници УО РТС-а следи разговор са кандидатима чије су пријаве усвојене, а да ће Управни одбор, у складу са правилником, у року од 45 дана именовати генералног директора РТС-а.

Коментари (3)

Остави коментар
нед

27.09.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 14:25

Пријава

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović saopštio je danas da će konkurisati za člana Upravnog odobra Radio-televizije Srbije, za šta će Regulatornom telu za elektronske medije (REM) u ponedeljak predati prijavu, piše list "Danas".

Одговори
суб

26.09.

2020.

Zale [нерегистровани] у 18:49

A vulin?

A vulinova prijava? Pa on hoće da bude novinar..., ali to je za amatere, za njega je odmah direktorsko mesto. Posebno, jer je osoba od integriteta, i - kao direktror rts - predstavljao bi ozbiljnog oponenta vučiću, njegovoj partji i njihovoj politici. Sa vulinom bi rts bila znatno profesionalnija i demokratskija, a Srbija bi progledala.

Одговори
пет

25.09.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 17:52

Кандидат

Чуди ме да се није кандидовао и Борис Тадић.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси