Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Две пријаве за генералног директора РТС-а, Бујошевић се, за сада, није кандидовао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 09. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Две пријаве за генералног директора РТС-а, Бујошевић се, за сада, није кандидовао

Иако је остало десет дана за пријаве на конкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије, Управном одбору ове медијске куће стигле су две пријаве, међу којима нема пријаве садашњег вршиоца дужности Драгана Бујошевића.

Како сазнаје УНС, један од кандидата који је послао пријаву на конкурс РТС-а није испунио формалне услове конкурса, јер није био на руководећим пословима десет година.

Управни одбор РТС-а је 19. августа поништио конкурс за генералног директора јер чланови одбора нису подржали ни сниматеља Васка Васковића, ни одговорног уредника ПГП РТС-a Марка Милутиновића да буду на челу јавног сервиса. За вршиоца дужности генералног директора по други пут именован је Драган Бујошевић.

Претходно је, током конкурса, одбачена кандидатура Бујошевића јер пријава није била потписана.

Управни одбор РТС-а је затим затражио мишљење Министарства културе и информисања да ли Бујошевић може бити два пута вршилац дужности генералног директора РТС-а.

Министарство је одговорило да не постоје препреке да Бујошевић буде и вршилац дужности два пута, ако већ исти генерални директор у два мандата може да буде на челу РТС-а, сазнаје УНС.

Образлажући зашто у августу није изабран генерални директор, председник Управног одбора РТС-a Владимир Вулетић рекао је да чланови одбора „нису стекли утисак да би ико од кандидата на адекватан начин водио кућу у будућности“.  

Један од кандидата Васко Васовић изразио је, међутим, незадовољство јер је конкурс поништен, истакао да је реч о фарси и да се неће поново пријавити за генералног директора РТС-а, јер би тиме дао легитимитет Управном одбору, који је управо он срушио.

Ко ће бити на челу јавног сервиса, да ли ће он бити изабран и ко је адекватан за то место важно је питање за јавност, с обзиром на то да су прошле године од 55 одсто прихода РТС-а чиниле наплате таксе од грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси