Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Којих новинара нема на Зеленовићевим конференцијама у Шапцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 07. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Којих новинара нема на Зеленовићевим конференцијама у Шапцу

Да ли сте добили позив на данашњу конференцију за новинаре Небојше Зеленовића, градоначелника Шапца и шефа штаба за ванредне ситуације овог града? То питање УНС је поставио шабачким новинарима, како би проверио наводе да се на конференције у последњих месец дана једна група новинара не позива.

 

Дописник „Политике“ Мирољуб Мијушковић одговорио је да позиве на Зеленовићеве конференције не добија од одржаних парламентарних и локалних избора у Србији, а да је раније редовно позиван имејлом и телефоном.

„Прва конференција на коју нисам позван је она од 22. јуна на којој је Зеленовић саопштио да тражи понављање избора на свих 100 бирачких места. Да сам био питао бих га сигурно одакле накнадна памет, кад у изборном дану његови представници нису имали примедбе у записницима, а он лично више пута саопштавао како све протиче у најбољем реду. Човек, међутим, неће питања на које нема одговор, па ме и не зове“, каже Мијушковић .

Он наводи да конференције преноси ТВ Шабац, да на њих „Зеленовић позива медије које плаћа“ и да се на њима не могу чути права питања. „Питају га оно што би сам питао себе“, сматра Мијушковић.

У прилог тврдњи да на конференцијама све протиче „глатко“ наводи да је конференција од 22. јуна трајала са новинарским питањима шест минута и петнаест секунди.

Сам градоначелник Шапца Небојша Зеленовић у разговору за УНС, међутим, каже да први пут чује да неко од новинара није позиван, да су конференције јавне и  да на њих може доћи ко год жели.

„Дајте ми само ко не долази? Долази РТС, локални медији. Били су пар пута из Нове Пазове“, одговорио је УНС-у Зеленовић.

На питање да ли је приметио да некога од новинара нема, Зеленовић је одговорио да није и обећао да ће проверити о чему се ради са надлежном службом која се бави позивањем новинара.

На списку новинара који се не позивају налази се и Мирјана Чворић Губелић, члан Управе УНС-а, која је последњи пут позвана на конференцију 23. јуна, када је градоначелнику Шапца поставила неколико питања у директном укључењу за ТВ Прва.

Она каже да не зна шта је разлог да је више нема на списку позиваних на конференције на којима Зеленовић саопштава податке којима располаже штаб за ванредне ситуације уведене због коронавируса.

Дописница „Вечерњих новости“ из Шапца Александра Делић објаснила је УНС-у да не обраћа пажњу на то што не добија позиве и хоће ли их добијати. „Одлазила сам кад нађем за сходно. Потпуно сам равнодушна“, каже Делићева и додаје да своје обавезе и у тим околностима обавља професионално.

Међутим, ни она не зна да каже зашто су престали да стижу позиви новинарима који су раније уредно обавештавани о конференцијама.  



Коментари (1)

Остави коментар
пон

20.07.

2020.

Judge Dredd [нерегистровани] у 19:31

Šta pokušavate?

Zašto pokušavate da stvorite problem tamo da ga nema? Da li je nekom zabranjeno prisustvovanje? Da li su konferencije bile tajne? Pa demantuje Vas koleginica iz Novosti. Uslov očigledno nije bio "specijalan" poziv. Ali nema veze, samo ste kolegi iz Politike dali priliku da pokaže svoju političku ostrašćenost.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси