Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Вељко Кнежевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 01. 2012.

Преминуо новинар Вељко Кнежевић

Дугогодишњи новинар и генерални директор РТВ Загреб и саветник генералног директора РТВ Београд, Вељко Кнежевић преминуо је јутрос у Београду од последица можданог удара.

Вељко Кнежевић рођен је 1931. године у селу Оћестово код Книна. Основну школу завршио је у свом родном месту, а гимназију у Задру. На Филозофском факултету у Загребу дипломирао је на катедри за Компаративну књижевност и руски језик.

Новинарством је почео да се бави крајем 50-их година у часопису „Културни радник“ где је био главни и одговорни уредник.

У Радио Загреб је прешао 1972. године, једно време је био главни и одговорни уредник, а затим и директор.

Са места директора Радија Загреб Кнежевић је отишао на Телевизију Загреб, где је такође 1984. године именован за директора. Од 1986. године је генерални директор Радио-телевизије Загреб и на том месту је остао до 1990. године.

Свој новинарски ангажман Кнежевић је након рата у Хрватској и избеглиштва из Загреба наставио на Радио-телевизије Београд где је био саветник генералног директора.

Вељко Кнежевић је 1994. године постао први амбасадор Савезне републике Југославије у Загреду одакле је и отишао у пензију.

Кнежевић ће бити сахрањен на гробљу Мирогој у Загребу. Испраћај Вељка Кнежевића биће у петак 13. јануара у 10 сати из болнице Свети Сава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси