Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула колегиница Оливера Петровић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 01. 2012.

Преминула колегиница Оливера Петровић

Оливера Петровић, уредница друштвене хронике у „Базару” и чланица УНС-а преминула је у суботу 7. јануара после кратке и тешке болести.



Оливера Петровић рођена је 1952. године у Београду.

Студирала је новинарство на Факултету политичких наука и читавог живота, до последњег дана, радила је као новинар и уредник. За Оливеру је новинарство било начин живота, а не посао који се ради да би се од њега живело.

Своје прве текстове објавила је у листу „Здраво” који је био намењен тинејџерима. Затим је прешла у веома популаран и тиражан часопис „Интервју”. Волела је да путује, правила је запажене интервјуе са познатим личностима из света филма, позоришта, музике, политике, књижевности...

Новинарску каријеру наставила је у часопису „Ана” намењеном жени и породици. После гашења „Ане” дошла је у „Базар” где је убрзо постала уредник друштвене хронике и где је остала све док је осећала да може да ради.

Колегама из листова „Здраво”, „Интервју”, „Ана” и „Базар” Оливера је у сећању остала не само као одлична новинарка посвећена својој професији, него и као изузетно пријатна особа, шармантна, добронамерна, вредна, увек насмејана и пуна оптимизма.

Сахрана Оливере Петровић биће сутра, 11. јануара у 13 часова на Топчидерском гробљу. Опело почиње у 12.30 сати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси