Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Југослав Ћосић: Вучићевић плаћеник земунског клана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

23. 11. 2012.

Аутор: Недељко Чолић Извор: Блиц

Југослав Ћосић: Вучићевић плаћеник земунског клана

Могу и на суду, ако будем позван, да потврдим да је уредник листа “Информер” Драган Вучићевић за новац од земунског клана писао текстове против Зорана Ђинђића пред Ђинђићево убиство, навео је Југослав Ћосић, новинар Б92, у отвореном писму јавности.

Као озбиљан новинар никада не бих јавно саопштио нешто у шта нисам сигуран или што не потиче од најкредибилнијих могућих извора у држави - навео је Ћосић.

Он је поновио раније наводе дате у интервјуу “Блицу” да су доказ за његове тврдње “снимци прислушкиваних разговора између Вучићевића и Душана Спасојевића, вође земунског клана”.

Никада и нигде нисам тврдио да је Драган Вучићевић учествовао у организацији убиства Зорана Ђинђића - пише Ћосић, који сматра да ти наводи представљају “спиновање и конструкцију, карактеристичне за медије у којим је та особа радила и текстове које је писала”. Реагујући на нападе “Информера”, који назива “псеудоновинама” и његовог главног уредника Вучићевића, због интервјуа који је дао “Блицу” 16. новембра, Ћосић у саопштењу констатује да је убиство Ђинђића организовао и реализовао земунски клан.

То данас, након суђења и правоснажних пресуда, знамо поуздано - нагласио је Ћосић. Он наводи како је “јасно изјавио” да је Вучићевић “за новац који је долазио од земунског клана, писао текстове против Ђинђића пред његово убиство”.

Није био једини плаћеник који је то радио - тврди Ћосић, и додаје да „постоје људи из тадашњег државног врха, а неки од њих су и данас у државним органима, који о томе могу да сведоче или су те разговоре слушали. То је оно што сам изјавио”. Да подсетимо, Југослав Ћосић је у интервјуу „Блицу” за Драгана Вучићевића рекао да се „ради о човеку који је пред убиство Зорана Ђинђића телефоном разговарао и преговарао са Душаном Спасојевићем Шиптаром о томе колико ће га овај платити за сваки текст који напише и објави против Ђинђића.

Послодавац му је, дакле, био вођа земунског клана. Ови разговори снимани су, тајно, у склопу истраге о земунском клану.

Снимке тих прислушкиваних разговора чуло је више људи из тадашњег државног врха, тужилаштва и полиције. Тај човек је касније као колумниста ‘Преса‘ био у служби Мишковића, тадашњег и садашњег власника тих новина. О томе како лако мења
газде, можда треба да размисле његови данашњи послодавци”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси