Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Рингиер Ахел Спрингер Медиа АГ одлучно одбацује оптужбе против водећих српских дневних новина „Блиц“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

14. 11. 2012.

Извор: Блиц

Рингиер Ахел Спрингер Медиа АГ одлучно одбацује оптужбе против водећих српских дневних новина „Блиц“

Власник и издавач водећ ег српског дневног листа „Блиц“ одлучно одбацује наводе изнете против тих новина.

Издања компаније Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ у Србији, посебно водећ и „Блиц“, као и његови запослени, у протеклих неколико недеља изложени су неоснованим оптужбама и клеветама.

Редакција „Блица“ под вођством главног уредника Веселина Симоновић а поштује строге новинарске стандарде компаније Рингиер Аxел Спрингер Медиа који су у Србији пример критичког, независног новинарства и уредничког интегритета.

Оглашивачи немају никакав утицај на уређивачку политику и извештавање „Блица“ стоји у саопштењу Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ.

Оптужбе су неосноване.

Циљ им је да застраше независне новине. „Блиц“ ћ е се одупрети тим нападима уз пуну подршку компаније Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ и њених акционара и наставиће да брани европске стандарде слободе штампе.

Уздржаност, која се тренутно може видети код државних и полудржавних оглашивача, то неће променити.

У светлу недавних догађаја, подсећамо да је у европском систему вредности високо цењена слобода штампе и апелујемо на све који су одговорни у Србији да реше политичке спорове снагом својих аргумената, а не економском или личном репресијом.

Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ је водећ а мултимедијска компанија у централној и источној Европи, са активностима у Пољској, Чешкој Републици, Словачкој и Србији.

Компанија Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ је динамично удружење независних предузећа које свој рад базира на јаким и успешним медијским брендовима попут „Факта“, „Блеска“, „Новог часа“ и „Блица“.

Захваљујући портфолију који се фокусира на раст и дигитализацију, Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ је регионални тржишни лидер у области високотиражних дневних новина и један је од највећ их издавача магазина. Рингиер Аxел Спрингер Медиа АГ је предузеће настало склапањем уговора о заједничком улагању између компанија Аxел Спрингер АГ и Рингиер АГ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси