Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  УНС тражи да Пореска управа јавности објасни разлоге блокаде рачуна АМГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

07. 07. 2017.

УНС тражи да Пореска управа јавности објасни разлоге блокаде рачуна АМГ

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Пореске управе Србије да детаљно информише јавност о предмету који води против издавача листа Курир, Адриа Медиа Групе, и разлозима због којих је блокирала рачуне ове медијске компаније. УНС располаже само јавно доступним податком са сајта Народне банке Србије где пише да је Адриа Медиа Група д.о.о. Београд „дужник који не може да располаже средствима на рачунима код банака“ и да од 7. јула ове године важи забрана преноса.

У решењу Пореске управе чији је део објављен на сајту Курира, наводи се да је одређена привремена мера обезбеђења наплате пореза „пошто постоји опасност да порески обвезник осујети, онемогући и учини неефикасном његову наплату".

УНС подсећа да постоје проблеми великих пореских дуговања и у другим медијским компанијама и да лист Курир и његов издавач Адриа Медиа Група нису једини порески дужници. Тим пре УНС тражи да се Пореска управа хитно обрати јавности и објасни своје поступке у односу на ову медијску компанију.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

10.07.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 16:42

SRAMNO OD VRHA UNS-A

Stvarno ste postali Gruhonjićevi i Lekićevi....Pa do juče ste se grozili (ne javno) tog tabloida,danas nešto dovodite u sumnju. Ni Zoran Živković vam nije ravan. Od sedemdesetih godina prošlog veka sam član UNS-a. Mnogo sam razočaran od momenta kada je LČjilja Smajlović predala vlast svom pulenu i on sada drma UNS-om po političkom nahodjenju.Sramno, umesto da se borite za čistrotu novinarstva i novinara vi ne reagujete na prljavštinu koja izvire iz svake reči napisanog i objavljenog tekxyta ,ne zalaže ste se da se poštuju zakoni o plačćanju poreza i to čak dovodite u sumnju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси