Насловна  |  Актуелно  |  Синдикалне теме  |  Представници Савеза самосталних синдиката Србије и УНС-а разменили искуства у раду на дигиталним платформама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Синдикалне теме

17. 01. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

Представници Савеза самосталних синдиката Србије и УНС-а разменили искуства у раду на дигиталним платформама

Савез самосталних синдиката Србије завршио је прошле године пројекат „Мисли синдикално – делуј дигитално“ у ком су радили на умрежавању организација у свом саставу, али и појединачних чланова.

Овај савез има 27 гранских синдиката и између 450 и 500 000 чланова, речено је на састанку, а кроз пројекат су до сада умрежене три гранске организације и њихови чланови.  

Дигитализација синдиката је тема на коју су фокусиране овакве организације у целом свету, рекли су представници Самосталног синдиката на састанку са УНС-ом.

Овај савез је кроз пројекат који је финансирала Европске конфедерација синдиката новцем из буџета Европске уније, радио на сајту, бази чланства и апликацији за мобилне телефоне која функционише када је члан унет у базу чланства.

Моментална и нецензурисана комуникација између чланова која се одвија преко синдикалног сервера ван популарних мрежа (Viber, WhatsApp…) посебно је интересантна младим члановима синдиката, рекли су из Савеза.

Пошто се у базу уносе поверљиви лични подаци, објаснили су на састанку, приступ је омогућен само оном организационом делу у чијем је чланству особа.

Представници УНС-а, генерални секретар Нино Брајовић, новинарке Александра Ничић и Драгана Бјелица говорили су о искуству у раду на пројекту који је подржала Европска федерација новинара, који се такође завршио прошле године, а у оквиру ког је УНС на свом сајту покренуо рубрику Синдикалне теме.

У разговору су учествовали секретар Већа Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајловић, Бојана Бијеловић Босанац, која је задужена за међународну сарадњу и стручни сарадник за информисање Владан Обрадовић.

Обе организације, УНС и СССС, учествовале су на завршној конференцији кровног пројекта „Синдикати за праведан опоравак“ у новембру прошле године у Бриселу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси