Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Чолићу четири године робије за покушај убиства новинара Ковачевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

12. 07. 2019.

Извор: bhnovinari.ba

Чолићу четири године робије за покушај убиства новинара Ковачевића

Марко Чолић (32) из Бањалуке осуђен је на четири године робије за покушај убиства Владимира Ковачевића (37), новинара РТВ БН и портала gerila.info.

Како јавља новинар “Независних”, пресуду је данас изрекло Судско вијеће Окружног суда у Бањалуци, на челу са судијом Бранимиром Јукићем. Вријеме које је Чолић провео у притвору, а у којем је од почетка септембра 2018, урачунато му је у казну.

Гордан Јовишевић, адвокат Чолића, изразио је незадовољство пресудом која је, како он сматра, донесена на незаконитим доказима, те је најавио жалбу.

Суд је посебном одлуком продужио притвор Чолићу, а Јовишевић сматра да за то нема основа.

Милкица Милојевић, новинар и активиста, изразила је незадовољство због тога што, како је рекла, још нема озбиљног покушаја да се открију мотиви покушаја убиства Ковачевића, нити налогодавци.

Чолић је проглашен кривим да је, заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева, а који је још у бјекству, Ковачевића брутално, металним палицама, претукао 26. августа 2018. године, у бањалучком насељу Обилићево.

Подсјетимо, Татјана Нинковић, окружни јавни тужилац, износећи завршне ријечи, предложила је Судском вијећу да Чолића огласи кривим за покушај убиства, док се одбрана оптуженог изјаснила да сматра да његова кривица није доказана.

“Неспорно смо доказали да је Чолић починио кривично дјело покушај убиства на штету Ковачевића. Ковачевић је у два наврата препознао Чолића као лице које му је пришло са предње стране и палицом га ударило по глави”, рекла је Нинковићева током изношења завршних ријечи.

Она је тада подсјетила да је бањалучки кајакаш Дарко Савић, током свједочења, потврдио да је довезао Чолића до стадиона ФК “Напријед”, близу којег је новинар вече раније нападнут. Тај долазак, истакла је Нинковићева, види се и на снимку видео-надзора.

“Да је Чолић то урадио, потврђено је и ДНК-вјештачењем. На металној палици, којом је Ковачевић претучен, налази се Чолићев ДНК”, рекла је прије пар дана Нинковићева.

С друге стране, Гордан Јовишевић, адвокат Чолића, рекао је током изношења завршних ријечи да није доказано да је Чолић починио кривично дјело које му се ставља на терет.

Трочланом Судском вијећу обратио се прије неколико дана, током изношења завршних ријечи, и сам Чолић, који је рекао да нема никакве везе са овим случајем, те да сматра да је доказао своју невиност.

“Више пута сам се као спортиста одазвао на хуманитарне акције које се односе на борбу против насиља. Радио сам као возач санитетског возила, те као редар у клубу. Два посла сам радио јер имам троје дјеце”, рекао је прије пар дана Чолић, који је данас оглашен кривим да је претукао оца двоје малољетне дјеце, с тим што је другог синчића добио пет дана прије него што је брутално премлаћен.

Извор: Независне новине

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси