Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Слобода медија и безбедности новинара/ки у фокусу конференције у Подгорици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

20. 11. 2018.

Извор: nuns.rs

Мрежа удужења новинара и синдиката Западног Балкана 22. и 23. новембра представља резултате трогодишњег рада

Слобода медија и безбедности новинара/ки у фокусу конференције у Подгорици

Око 100 медијских експерата, новинара, новинарки, представника универзитета и медија окупиће се у четвртак и петак (22. и 23. новембра) у Подгорици, Црна Гора, на конференцији Слобода медија и безбедност новинара на Западном Балкану.

Домаћин конференције, која се организује у оквиру пројекта Регионална платформа Западног Балкана за заговарање слободе медија и безбедности новинара, је Синдикат медија Црне Горе (СМЦГ). СМЦГ је један од партнера у пројекту и чланова мреже коју чине и Независно удружење новинара Србије, Удруга БХ новинари, Хрватско новинарско друштво те удружења новинара Косова и Македоније. Мрежа окупља око 8.000 медијских радника, што је чини највећом и најрепрезентативнијом у региону.

Успостављање заједничког регионалног механизма за праћење нивоа медијских слобода и безбједности новинара, као и заговарање њиховог повећања био је основни циљ који је у децембру 2015. године окупио најистакнутија новинарска удружења и синдикат у региону Западног Балкана. Јединствен трогодишњи пројекат, који је одобрила Европска комисија, је кроз бројне активности остварио свој циљ. 

На конференцији ће бити представљено све што је урађено током протекле три године. Догађај ће бити одржан у Хотелу Подгорица, а говорници који ће отворити конференцију су Зоран Пажин, потпредсједник Владе Црне Горе, Аиво Орав, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори, Хенк ван ден Доол, амбасадор Холандије, проф.др Снежана Трпевска, главна истраживачица на пројекту и Маријана Цамовић, предсједница Синдиката медија Црне Горе.

Кроз бројне панел дискусије и радионице које ће водити искусни новинари/ке медијски експерти/киње из Црне Горе и региона биће речи о безбедности новинара, оглашавању у медијима, дигиталним медијима, стању у редакцијама, слободном приступу информацијама, политичким и економским пристисцима на новинаре и редакције, медијском законодавству на Западном Балкану...

Организацију конференције подржавају Европска комисија, Влада Црне Горе и Амбасада Холандије.

За више информација о пројекту и активностима кликните овдје.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси