Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  АТВ кажњена због "Ћирилице"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

03. 11. 2018.

Извор: Фонет

АТВ кажњена због "Ћирилице"

Регулаторна агенција за комуникације (РАК) изрекла је Алтернативној телевизији (АТВ) новчану казну од 34 хиљаде КМ због емитовања емисије "Ћирилица".

Регулаторна агенција за комуникације (РАК) изрекла је Алтернативној телевизији (АТВ) новчану казну од 34 хиљаде КМ због емитовања емисије "Ћирилица".

Реч је о емисији која је емитована 9. и 16. јула 2018. године, а у којој је тема била Сребреница, два дана пре обележавања годишњице геноцида у том граду. Уредник и водитељ ове емисије Миломир Марић као госте је позвао ратне злочинце Војислава Шешеља и Винка Пандуревића, преноси klix.ba.

"Сваке године када телевизија преноси, када дођу страни државници, они доносе мртва тела ко зна одакле и сахрањују у Сребреници", рекао је Марић у дискусији с Војиславом Шешељом. РАК је одлуку о кажњавању Алтернативне ТВ донео на основу жалбе коју је добио од посланика Парламентарне скупштине БиХ Садика Ахметовића.

"Целу емисију умањивали су број жртава, деградирали и омаловажавали породице преживелих, изводили констатације даје нетачан број убијених који је утврдила Комисија заистраживање злочина у Сребреници (коју је формирала Влада Републике Српске) и која је поименично утврдила да је број убијених већи од 8.372 Бошњака. У емисiји су те тврдили да су, међу осталим, убили само војнике и бошњачке ратне злочинце", каже се у жалби РАК.

"На све то није реаговао уредник и водитељ емисије Миломир Марић" који је чак констатовао да Бошњаци превлаче с једне стране мртве муслимане да би их сахранили у Сребреници", написао је Ахметовић у жалби. Рак је констатовао да су у емисији "Чирилица" прекшени основни принципи, правичност и непристрасност Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси