Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Маргетић након састанка с премијером прекинуо штрајк глађу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 10. 2018.

Аутор: Хина Извор: Н1 Хрватска

Маргетић након састанка с премијером прекинуо штрајк глађу

Предсједник Владе Андреј Пленковић примио је у петак навечер у Банским дворима истраживачког новинара Домагоја Маргетића, на његов захтјев и позвао га да прекине штрајк глађу, што је он вечерас и учинио, извијестила је Влада на својим интернетским страницама.

Маргетић је пренио своје забринутости због, како тврди, притисака којима је изложен у свом новинарском послу, док је предсједник Владе Пленковић поновио снажну приврженост Владе поштивању слободе медија и рада свих новинара.

Информације о забринутостима бит ће прослијеђене надлежним тијелима, наводи се у приопћењу. Додају да је премијер позвао Маргетића да прекине штрајк глађу, што је он вечерас и учинио.

Маргетићеви пријатељи потврдили су Хини ту информацију. "Точно је, након састанка с премијером сматра да је већина његових захтјева покренута и прекинуо је штрајк глађу“, стоји у одговору Хини.

Истраживачки новинар Маргетић био је у штрајку 44 дана због пријетњи и напада којима је како био изложен. По подацима којима располаже ХНД, а који су достављене полицији, Министарству унутарњих послова, Министарству правосуђа и Државном одвјетништву, Маргетић је у задњих неколико година пријавио низ пријетњи смрћу, напада на имовину и доживио два физичка напада од којих је један оквалифициран као покушај убојства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси