Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  АЕМ: Утврђујемо да ли у програмима Пинка и Прве има говора мржње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

12. 10. 2018.

Извор: Бета

АЕМ: Утврђујемо да ли у програмима Пинка и Прве има говора мржње

Агенција за електронске медије Црне Горе (АЕМ) утврђује да ли је у програмима ТВ Прва и Пинк из Србије које имају националну покривеност у Црној Гори, у протеклом периоду било увредљивих садржаја или говора мржње, јавио је Радио Слободна Европа.

Агенција Бета сазнаје да је Министарство културе Црне Горе упутило протесно писмо Антена групи у чијем је власништву Прва ТВ поводом спорног садржаја у јутарњем програму те телевизије.

Директор Агенције Абаз Бели Џафић за Радио Слободна Европа наводи да су они "под лупу" ставили две телевизије из Србије које имају националну покривеност у Црној Гори, у чијим јутарњим програмима је емитован спорни садржај.

Рекао је да ће сачекати да се те две медијске куће изјасне о томе па ће онда одлучивати о евентуалним казнама.

"Говорим о јутарњим програмима ТВ Прва и ТВ Пинк у којима смо имали сегменте попут изјава аналитичара у чијем су фокусу били неки моменти из историје Црне Горе са иступима који су имали елементе јако жестоких увреда и нечега што се зове ивица говора мржње. О свему ће прво да се изјасне ти емитери па онда стручне службе па тек онда ће агенција саопштити свој став о евентуалном кажњавању", наводи Џафић.

Претходно је премијер Душко Марковић током медјународне конференције о медијима која је одржана у Подгорици, прозвао поједине медије из региона да воде медијски рат и шире пропаганду против Црне Горе.

Из Телевизије Прва, чији се програм емитује у Црној Гори, саопштили су за Радио Слободна Европа да ће коментарисати изјаву премијера уколико прецизира на које је медије мислио када је рекао да злоупотребљавају отворени медијски простор.

Главна уредница Соња Дробац је саопштила да Телевизија Прва до сада није добила обавештење о покретању било каквог поступка Агенције за електронске медије у односу на емитовани програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси