Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Зовко: Отказ на ХРТ-у због цензуре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

01. 10. 2018.

Извор: ФоНет

Зовко: Отказ на ХРТ-у због цензуре

Председник Хрватског новинарског друштва Хрвоје Зовко, који је отпуштен с Хрватске радио-телевизије, рекао је да ће судским путем доказати незаконитост хитног отказа и разлога који су наведени у образложењу и због којих је изложен јавном срамоћењу.

Зовко је потврдио у интервјуу Слободној Далмацији да је пре свађе са уредницом, раније дао оставку и потврдио да је један од разлога цензура.

„Као један од аргумената оставке навео сам питање цензуре, одабира гостију и појединих тема. Само могу рећи да ми је речено да ХДЗ не смем радити, него да треба да се бавим само СДП. Даље не бих улазио у детаље. Напомињем да сам дан-два пре оставке упозорио на бројне техничке проблеме. О томе сам послао кратки мејл свим шефовима“, рекао је Зовко.

„Настојао сам радити најбоље што могу. Поносан сам да се у моме мандату није догодио ни један шовинистички и ревизионистички испад какви су се, нажалост, знали догађати. У датим околностима, направио сам максимум, али нисам задовољан са свим“, рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси