Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Нова сазнања о покушају убиства Владимира Ковачевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

06. 09. 2018.

Извор: Бука

Нова сазнања о покушају убиства Владимира Ковачевића

Неколико особа криминалистички је обрађено у Полицијској управи Бањалука због сумње да се могу довести у везу са нападом на новинара БН Телевизије Владимира Ковачевића, али су послије тога пуштени на слободу. Како се незванично сазнаје, у питању су четири лица.

Како сазнаје БУКА, како их полиција није успјела чврсто повезати са нападом, они су за сада на слободи. Осим испитивања, полиција је такође претресла више објеката.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да на овом случају констатно раде и да подузимају све како би се што прије расвијетлио брутални напад на новинара.

Бањалучка полиција је 31. аугуста доставила извјештај Окружном јавном тужилаштву Бања Лука против непознатих починилаца за покушај његовог убиства, објавило је раније Окружно тужилаштво Бањалука.

Из Клуба новинара раније ове седмице изразили су забринутост у вези са истрагом на Владимира Ковачевића.

“Забрињава нас то што важне доказе нису пронашли инспектори, већ отац Владимира Ковачевића. Он је недалеко од мјеста напада пронашао палицу којом је Владимир претучен. Инспектори нису нашли за сходно да прегледају оближњи простор. То нам ствара сумњу да се овлаш приступа цијелом случају и желимо да знамо хоће ли неко одговарати због тог пропуста.”

Клуб новинара ће сваке седмице организовати састанак са колегама како би размотрили информације надлежних о овом случају и евентуалне активности Клуба, као подршка колеги Владимиру Ковачевићу.

Управни одбор Клуба новинара Бањалука поздравио је прве потезе Тужилаштва и МУП-а који показују да је притисак новинарске заједнице уродио плодом.

Подсјетимо , новинар БН ТВ Владимир Ковачевић, тешко је претучен 26. августа у бањалучком насељу Обилићево, док се враћао кући са радног задатка.

Како је рекао Ковачевић, два непозната мушкарца са капуљачама на глави су му пришла из мрака и почели да га туку палицама на развлачење.

„Развукли су шипке и почели да ме ударају…Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побјегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу…, испричао је Ковачевић, наводећи да му је глава разбијена на два мјеста и да има повреде по уху, лицу и тијелу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси