Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Катја Кушец нова уредница ХТВ 1, Владимир Кумбрија уредник првог програма Хрватског радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

24. 08. 2018.

Аутор: Хина Извор: ХНД

Катја Кушец нова уредница ХТВ 1, Владимир Кумбрија уредник првог програма Хрватског радија

Главни равнатељ Хрватске радиотелевизије (ХРТ) Казимир Бачић недавно је именовао уреднике телевизијских и радијских програма јавне радиотелевизије међу којима су и нова уредница првог програма Хрватске телевизије (ХТВ 1) Катја Кушец и уредник првог програма Хрватског радија (ХР1) Владимир Кумбрија.

Одлуком главног равнатеља ХРТ-а, а на приједлог равнатеља пословне јединице Програм Рената Кунића и главног уредника телевизијских програма ХРТ-а Бруне Ковачевића, нови уредник ХТВ 2 је Томислав Штенгл, уредница ХТВ 3 Влатка Коларовић, а ХТВ 4 Дражен Миочић.

Осим Владимира Кумбрије који је на челу првог програма Хрватског радија (ХР), за уредницу ХР 3 потврђена је Невенка Дујмовић, али други радијски програм још и даље води вршитељица дужности уреднице Јадранка Риловић.

Именовања су објављена на интернетским страницама ХРТ-а, а услиједила су након што је крајем липња Бруно Ковачевић именован за главног уредника програма ХТВ1, ХТВ2, ХТВ3, ХТВ4 и међународног телевизијског програмског канала, Елиана Чандрлић Глибота за главну уредницу програма Хрватског радија и Андреја Арежина Гргичевић за главну уредницу портала и нелинеарних медијских услуга.

Нова именовања проведена су на темељу јавнога натјечаја на којем је ХРТ позвао кандидате да се пријаве за радно мјесто уредника за сва четири телевизијска програма ХРТ-а, као и међународнога телевизијскога програма те за радна мјеста уредника у три програма Хрватскога радија, међународнога радијског програма,те за уредника Информативнога медијског сервиса Хрватске телевизије (ИМС – ХТВ) и уредника Информативнога медијског сервиса Хрватскога радија (ИМС – ХР).

Осим тога, био је расписан је и натјечај уреднике ХРТ-ових локалних радиопостаја: Радија Книн, Радија Пула, Радија Задар, Радија Дубровник, Радија Ријека, Радија Сплит, Радија Осијек и Радија Сљеме.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси