Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Новинар Драго Пилсел пријавио полицији пријетње смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

20. 08. 2018.

Аутор: Хина Извор: www.index.hr

Новинар Драго Пилсел пријавио полицији пријетње смрћу

Новинар Драго Пилсел објавио је да је пријавио полицији пријетње смрћу након двотједне кампање тијеком које је преко Фејсбук странице добио више од педесет увреда и пријетњи.

"Након што ми је у петак 17. коловоза послана порука у којој усташа држи заклану главу Србина, био сам приморан позвати полицију која је дошла у мој дом", каже Пилсел и додаје да је код пријетње смрћу новинарима полиција дужна обратити се ДОРХ-у по службеној дужности.

Такођер, Пилсел каже да је о свему обавијестио предсједника Хрватског новинарског друштва.

"Злочин према истини"

У полицији су неслужбено потврдили да су запримили пријаву за пријетњама од једне особе и покренули криминалистичку истрагу али нису жељели давати никакве појединости.

Пилсел истиче да су напади почели након што га је Андрија Хебранг 3. коловоза прозвао и оптужио посредством новинарке Андрее Латиновић на порталу Direktno.hr за "загађивање медијског простора", да је "фалсификатор губитничке стране", да "конструира лажи", да је "симпатизер агресорске војске", да "чини злочин према истини", да "добро живи од Јудиних шкуда из иноземства" и сличних.

"То су тешке клевете и увреде казане с намјером да ме се обиљежи као непријатеља Хрватске".

De facto, исте вечери, 3. коловоза 2018, након тих Хебрангових увреда и клевета против мене је почела нова и, од када имам профил на Фејсбуку, најжешћа кампања увреда и пријетњи, каже Пилсел.

Пилсел каже да је Хебранг реагирао на прес конференцију коју су он предсједница Доцументе Весна Тершелич одржали у петак 3. коловоза у просторијама Куће људских права у Загребу у вези с непроцесуираним злочинима у селима Комић и Пољицима код Удбине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси