Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Претње смрћу хрватском сатиричару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 08. 2018.

Извор: Данас

Претње смрћу хрватском сатиричару

Домагој Зовак, сатиричар и уредник News Bar Prime Timea, сатиричне емисије која се емитује и на ТВ Н1, добио је претње смрћу након емисије која се бавила прославом годишњице хрватске војно-полицијске акције „Олуја“, пренела је та телевизија.

Наиме, Зовку је после емисије путем Фејсбука поручено: „И ти ћеш добити у потиљак, кунем се“.

Зовак је с истог профила и  раније добијао поруке, али се углавном радило о увредама. Овог пута реч о претњи смрћу. Осим претње да ће „добити у потиљак“, мушкарац је Зовку послао и ред вожње аутобуске линије којом је Зовак годинама редовно путовао у посету породици.

Зовак је цели случај пријавио полицији.

„Сјајно је што смо толико напредовали као друштво да је нормално кад на телевизији видиш нешто што ти се не свиђа да се једноставно, уместо даљинског управљача, људи одлуче за претњу смрћу аутору емисије. Требало је догурати до овога. Али, мало бранитељи који отказују концерте неподобним певачима, па ДОРХ који не гони оне који прете јер су били пијани и јер су бранитељи, па председница која каже да су претње само израз незадовољства и коначно дођемо до овако олаког разбацивања с претњама смрћу. Ја сам то сад пријавио. Као Војко Врућина ‘река сан НЕ МОЖЕ'“, рекао је Зовак за Н1, пренела је ова телевизија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси