Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Media Daily – Медиј за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

03. 05. 2018.

Извор: Истинито

Media Daily – Медиј за медије

У поводу Свјетског дана слободе медија, у четвртак, 3. 5. 2018. креће с радом нови интернетски портал mediadaily.biz намијењен понајприје медијима у југоисточној Еуропи.

Покретање портала иницирано је спознајом добивеном након анкетирања више од 500 запосленика у медијима из југоисточне Еуропе да је овакав портал потребан због опћенитог мањка информација о збивањима и раду у медијима и око њих, а поготово је мала могућност успоредбе и стјецања информација о раду и проблемима у другим медијима и регијама.

Сједиште портала је у Загребу, с дописничком мрежом од двадесетак угледних сурадника из Хрватске, Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе, Косова и Словеније. Сви текстови бит ће објављивани и на енглеском језику како би портал mediadaily.biz могли пратити и сви заинтересирани за рад овдашњих медија у Еуропи и свијету.

Media Daily објављиват ће све врсте врућих и ексклузивних информација, најновијих и релевантних тема о медијима, почевши од вијести о медијским трансферима, актуалностима у одређеном медију, програмским новостима, преко тема, анализа и успоредби одређених медија унутар једног или више подручја, до бављења законском медијском регулативом и регулаторним агенцијама.

Такођер, бит ће простора и за новости из медијске технологије, бавит ћемо се и медијским трендовима у свијету. Припремили смо и кутак за студенте новинарства и других медијских дјелатности, стручне савјете, бурзу послова и услуга, форуме о горућим медијским темама, а повремено ћемо угостити и госте коментаторе – искусне и угледне медијске стручњаке из овог дијела Еуропе. Први коментар написао је познати хрватски новинар Горан Милић.

Сви посјетитељи портала mediadaily.biz моћи ће првих 15 дана бесплатно читати цјелокупан садржај. Након тога бит ће им понуђена претплата по цијени приступачној грађанима с ових простора, прије свега људима у медијској индустрији и осталима које занимају медији.

Главни уредник портала је Невен Шантић, дугогодишњи коментатор и колумнист Новог листа из Ријеке, а покретач и иницијатор пројекта Зоран Ковачић, пионир приватнога телевизијског подузетништва у Хрватској.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси