Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Угашен „Новинар“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

13. 04. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Угашен „Новинар“

Гласило Хрватског новинарског друштва (ХНД) „Новинар“ престаје да излази после 72 године.

Како је у последњем броју овог тромесечника написао председник ХНД-а Саша Лековић, одлуку о гашењу листа донела је Скупштина ХНД-а у јануару ове године.

„Општа финансијска криза већ је одавно са страница ’Новинара’ одстранила плаћене огласе. Од времена у којима је ’Новинар’ покренут и у каквима је дуго живео стигли смо до времена у којем већ годинама постоји интернет, електронска пошта, веб портали… комуникација је постала непојмљиво бржа, лакша и разноликија. Логика и математика већ дуже време неумољиво сугеришу да је опстанак ХНД-овог тромесечника нелогичан и представља непотребно финансијско оптерећење“, написао је Лековић.

Он је истакао да је „од почетка мандата покренуо претварање тадашње веб странице ХНД-а у модеран портал који ће бити извор информација не само о раду ХНД-а већ и о свему значајном што се догађа у вези са медијима и новинарством у Хрватској и свету“.

„Престанком излажења штампаног Новинара ХНД ће уштедети годишње 75 хиљада куна (10.000 евра, прим.нов.), а сви уредничко - ауторски капацитети бит ће максимално искориштени на порталу“, написао је Лековић.

У „Новинару“ су у претходне 72 године објављиване вести, извештаји, анализе о раду ХНД-а, али и о стању у медијима у Хрватској и читавој новинарској професији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси