Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Медији: Полиција може кад хоће да открије нападаче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

06. 04. 2018.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Медији: Полиција може кад хоће да открије нападаче

Регионална платформа западног Балкана за заговарање медијских слобода и безбедности новинара поздравила је ефикасну реакцију Управе полиције Црне Горе, која је идентификовала и привела двојицу осумњичених за подметање експлозивне направе на аутомобилу у близини куће новинара Сеада Садиковића у Бијелом Пољу.

Инцидент се догодио 1. априла око поноћи кад су, како се претпоставља, Илхан и Хилмо Пепић из Рожаја бацили експлозивну направу испод аутомобила који је био паркиран испред Садиковићеве куће, а који не припада новинару ни његовој породици, наводи се у саопштењу платформе, које преноси Независно удружење новинара Србије.

Мотив за напад је, како је саопштено из Управе полиције, прилог о музеју Пепића у Рожајама, који је Садиковић емитовао у својој емисији „Без граница“ на Телевизији Вијести.

„Поздрављамо акцију полиције и то што је Тужилаштво Пепићима одредило притвор од 30 дана али уједно подсећамо да управо те две институције нису ништа урадиле када је Садиковић више пута, од децембра 2017. године када је тај прилог емитован, пријављивао бројне претње које је добијао на разне начине“, наводи се у саопштењу Регионалне платформе.

Ефикасност припадника Управе полиције је показала да када хоће, могу да открију и нападаче и мотив, што се није десило у бројним претходним случајевима напада на новинаре који су остали нерешени, оценила је председница Синдиката медија Црне Горе Маријана Цамовић.

Сваки напад на новинаре је напад на јавни интерес, демократију и права свих грађана, а од почетка 2018. године, Синдикат медија Црне Горе је евидентирао два напада на новинаре, од чега један случај претње и други случај уништења имовине, додаје се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси